Giro’s Fabio Aru wint allereerste “Sport & Bos” Award

Alle alpine etappes van de 97ste Giro d’Italia doorkruisen PEFC-gecertificeerde bossen. Van de hellingen van Canavese in de regio Piemonte tot de bossen van Gemona del Friuli. De Giro d’Italia kiest daarom PEFC als Green Partner en maakt duidelijk aan het publiek waarom bossen zo belangrijk zijn.

De 21 fietsetappes van de Giro d’Italia gaan voor een groot deel door de bossen, PEFC gecertificeerde bossen. Het was dan ook heel natuurlijk dat de Giro d’Italia PEFC als Green Partner koos om samen duidelijk te maken aan het publiek waarom bossen zo belangrijk zijn voor nu en voor de toekomst.

PEFC_bill_and_aru groot

Bill Street, voorzitter van PEFC International, was afgereisd naar Italië voor de laatste fase van de wielertour. Daar Bill een fervent fietsliefhebber is was dit geen straf. Bill overhandigde aan de jonge Sardiniër Fabio Aru de allereerste PEFC “Sport & Bos” Award, tezamen met een houten zonnebril van Dolphi en honing, beide PEFC gecertificeerd. Fabio ontving de Award omdat hij de beste prestaties leverde gedurende het traject door PEFC gecertificeerde bossen tijdens de tour.

Om hun inzet voor de bevordering van de bossen te tonen, gebruikt de tour organisatie o.a. PEFC-gecertificeerd papier voor alle persberichten en promotiemateriaal, wat neerkomt op 820 kg papier afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

06.06.2014