16.10.2013 | Voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom!

Een samenleving die is gebouwd op duurzaamheid biedt perspectief op een goede toekomst. Ook voor de generaties die na ons komen. Dit is dan ook het centrale thema tijdens de jaarbijeenkomst van PEFC op donderdagmiddag 7 november in Papa’s Beach House in het Haarlemmermeerse bos.

Nederland heeft zelf relatief weinig bos in vergelijking met de landen om ons heen en moet daarom de meeste houtproducten importeren. Bossen, waar ook ter wereld, zijn daarom ook voor Nederland van essentieel belang. Bossen huisvesten talloze planten en dieren leveren bouwmaterialen, papierproducten, voedingsstoffen en chemicaliën. Daarnaast zijn bossen vitale ecosystemen voor schoon water en koolstofopslag. Meer dan genoeg redenen om bossen duurzaam te beheren. Dat op dit moment nog maar 10% van het bos wereldwijd duurzaam beheerd wordt geeft aan dat het bewustzijn hierover moet groeien.

Een diversiteit aan sprekers zal tijdens de PEFC jaarbijeenkomst duurzaamheid en de toekomstige generaties centraal zetten in hun presentaties. De sprekers zijn zeer divers: van Boomfeestdag tot en met het terugdringen van verwoestijning, JustDiggIt. Een volledig overzicht van het programma en de sprekers is hier te vinden.

pefc_cover_met_achtergrond