Gelukkig nieuwjaar

Nogmaals de aller beste wensen: veel geluk, gezondheid en een vruchtbaar 2022!

Hieronder de beloofde tips om je kaart om te toveren naar een kleurrijke bos zomerbloemen. We hebben een uiterst simpel stappenplan waar je spontaan groene vingers van zou krijgen.

STAP 1: Voorbereiden

Kies waar je het groeipapier gaat planten. Het kan zowel binnen als buiten. Buiten ben je meer afhankelijk van het weer. Je kan buiten het beste in de maanden april, mei of juni planten. Natuurlijk kan je de kerstkaart ook in een pot planten. Als je de pot binnen zet maakt het niet uit in welke maand je dit doet. De pot vul je en je drukt de aarde aan tot er ongeveer 2/3 in zit.

STAP 2: Planten

Nu komt het echte werk. Je pakt je groeipapier en legt het op de aarde of in de gevulde pot. Het maakt niet uit als het papier over elkaar heen komt te liggen. Vervolgens strooi je een klein laagje grond (een ½ centimeter is genoeg) over het papier en druk je het zachtjes aan.

STAP 3: Water geven

Wanneer het papier is geplant, geef je het een flinke scheut water. Je wilt dat het papier goed vochtig is, maar niet verdrinkt. Hou het papier in ieder geval de eerste 10 dagen vochtig voor de ontkieming van de zaadjes. Deze moeten zich namelijk eerst goed losweken uit het papier en het papier moet grotendeels vergaan voordat ze ontspruiten. Een zonnig hoekje in huis (of buiten) helpt zeker mee!

Laat het groeien & bloeien

Zodra de eerste zaadjes ontkiemen, blijf je het papier vochtig houden. Wel iets minder dan eerst, omdat de spruitjes snel kunnen verdrinken. Als vervolgens de plantjes wat steviger worden, geef je ze af en toe water, net wat ze nodig hebben om te kunnen groeien.

Wanneer na een paar weken de plantjes gaan bloeien, kun je ervoor kiezen om ze af te snijden en in een vaasje te zetten, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de pot of de tuingrond laten.

Geniet van de bloemen die jezelf van onze nieuwjaarsgroet omtovert in een kleurrijk bos zomerbloemen!