Hoe consumenten te betrekken bij duurzaamheid?

Tijdens het jaarlijkse evenement van PEFC is het thema: “consumenten betrekken bij duurzaamheid”. Hoe kunnen we ons gezamenlijk inzetten om de vraag naar duurzame bosproducten te stimuleren? Voor de 5e keer vindt het jaarlijkse PEFC evenement plaats, deze keer op 20 november in Parijs. 

PEFC Forest certification week 2014

Ontbossing blijft een bedreiging voor de bossen van onze wereld. Ontbossing is in kaart gebracht, maar een succesvol beleid om ontbossing tegen gaan is nog niet wereldwijd geïmplementeerd. In de bosbouwsector groeit het aantal hectare bos dat gecertificeerd is en dus duurzaam beheerd wordt. Maar door consumenten bewust te maken van het belang van boscertificering, zal de vraag naar duurzame bosproducten als hout sneller kunnen toenemen. Door de vraag naar duurzame houtproducten te verhogen zullen meer boseigenaren kiezen om hun ook bos duurzaam te beheren en zal wereldwijd het totale aantal hectare duurzaam beheerd bos dan groeien. Tijdens het evenement zal dan ook aangemoedigd worden om ideeën met elkaar uit te wisselen en samen te werken om de vraag naar duurzame bosproducten te stimuleren. Inzicht in het gedrag, de perceptie en de verwachting van consumenten van duurzame producten is hierbij van belang. Onder andere zal een panel van deskundigen haar ervaringen delen over succesvolle benaderingen om de consument te betrekken bij duurzaam. Het PEFC evenement zal plaats vinden in hotel Le Méridien Etoile te Parijs op donderdag 20 november a.s. Deelname kost € 61, inclusief lunch en netwerk borrel. Bezoek de website voor meer informatie en om u te registreren.

In 2009 was PEFC ook in Parijs met haar jaarlijkse evenement. Ook toen was er de wens om Parijs ‘groen te kleuren’, hiervoor werd een filmpje (1.45 min.) met een knipoog gemaakt.

 

21.07.2014