PEFC-training voor erkenning en registratie

De PEFC-training voor erkenning en registratie

Over de training

PEFC Nederland is officieel erkend door PEFC International om trainingen te geven over de standaarden die afgelopen februari zijn goedgekeurd, te weten:

  • de Chain of Custody-standaard;
  • de standaard voor het gebruik van de PEFC-keurmerken;
  • de standaard voor certificerende instellingen die Chain of Custody-certificering aanbieden.

Marten de Groot van PEFC Nederland is een van de experts uit de expertpool van PEFC International en is daarmee officieel trainer voor de PEFC Council.

De trainingen zijn bedoeld voor:

  • certificeerders;
  • groepsmanagers;
  • adviseurs;
  • verantwoordelijken voor de implementatie van PEFC-certificering binnen een bedrijf.

Er zijn twee verschillende soorten trainingen:

  • een training voor beginnende auditoren;
  • een opfristraining.

De training voor beginnende auditoren is een tweedaagse training waarin de deelnemers alles te weten komen over PEFC en haar standaarden.

De opfristraining bestaat uit een overzicht van de grootste veranderingen van de standaarden en hoe deze geïnterpreteerd worden volgens PEFC.

Beide trainingen eindigen met een test. Bij een score van minimaal 80% goed ontvangt u een certificaat. De PEFC Council registreert de deelnemer die een certificaat behaalt na aanmelding als succesvolle en erkende deelnemer aan de training. De training wordt volledig in het Nederlands gegeven.

Waarom meedoen?

Auditoren die volgens de PEFC-norm audits uitvoeren bij bedrijven, zijn verplicht om eens in de twee jaar de training te volgen. Op deze manier wil PEFC ervoor zorgen dat de standaarden in de verschillende landen op dezelfde manier worden geïnterpreteerd en dat controleurs aantoonbaar een hoog kennisniveau over de PEFC-standaarden hebben. Ook voor groepsmanagers, PEFC-adviseurs en certificaatverantwoordelijken binnen bedrijven is het aan te raden de training te volgen om zo op de hoogte te blijven van de (nieuwe) criteria.

Wanneer?

Op dinsdag 17 november wordt een eerste opfristraining gegeven van 09:00 tot 17:00, inclusief lunch te WICC, in Wageningen (Lawickse Allee 9). Het is ook mogelijk om een training op locatie aan te vragen. Hiervoor geldt wel een minimum aantal deelnemers van vijf personen.

Kosten

De training in Wageningen kost €300 per persoon, exclusief btw. Het tarief voor trainingen op locatie hangt af van het totaal aantal deelnemers en wordt per aanvraag bekeken.

Aanmelden en/of meer informatie

Deelnemers kunnen zich aanmelden  via: info@pefc.nl. Voor vragen kunt u ook mailen, of bellen naar: 030-693 0040.

MELD JE AAN VOOR DE TRAINING

Meld je aan