Nieuws & media

Nieuwsberichten

Graag ondertekent PEFC Nederland het manifest “Een eerlijk speelveld voor een duurzamer Nederland” omdat het inzetten van PEFC-gecertificeerd hout en houtproducten garandeert dat de CO2 opslag vergroot wordt. PEFC-gecertificeerde boseigenaren hebben namelijk de verplichting om er voor te zorgen dat er na het oogsten weer bos terug groeit. Zo blijft CO2 niet alleen opgeslagen in
Nieuwe bosstandaard: nu ook voor bomen buiten het bos! De Algemene Ledenvergadering van PEFC Nederland keurde dit jaar de nieuwe Nederlandse bosstandaard goed. Het ‘Forum’, een groep zeer betrokken belanghebbenden, stelde onder voorzitterschap van Albert Schimmelpenninck, de nieuwe standaard op. Bijzonder is dat daarin voor het eerst aandacht wordt besteed aan bomen buiten het bos,
Wat doe je als de natuur je buurman is? De architecten van het Nieuw-Zeelandse Architecture Workshop hoefden daar niet lang over na te denken: dan pas je je gebouw aan de omgeving aan. En hoe kan dat beter dan met het gebruik van duurzaam hout? In de Nieuw-Zeelandse Alpen is het prachtige Lindis Lodge gebouwd.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in op onze mailinglijst en ontvang het laatste nieuws over PEFC, duurzaam bosbeheer, hout, houtproducten (als papier en karton) en andere gerelateerde onderwerpen, zowel nationaal als internationaal. De nieuwsbrief wordt maximaal acht keer per jaar gestuurd. 

Onze campagnes

Tomorrow’s Timber

Fashions change, Forests stay

Hout met Hartstocht

Voor de pers

Belangrijke bronnen

Hieronder vind je links naar publicaties inclusief het internationale jaarverslag. Voor meer informatie of beeldmateriaal kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Over PEFC
Wat maakt ons uniek?
PEFC Week newsletter
Annual review

Meld je aan voor onze persberichten

My Newsletter

PEFC Nederland

Hollandseweg 7G
6706 KN Wageningen
Contactpersoon: Patricia Dolman
Tel. +31 (0)30 693 00 40

#MyPEFCmoment

  • Post-it PEFC logo

    Post It - PEFC logo

  • Navigator PEFC logo

    Navigatore copy paper - PEFC logo

  • Carte d’Or menu – PEFC logo

    Carte D Or My PEFC moment - PEFC logo