20.09.2013 | PEFC informeert boseigenaren/-beheerders over boscertificering op de Beheerdersdag

De Beheerdersdag op landgoed Middachten die op 27 september a.s. georganiseerd wordt door de Bosgroepen, het Bosschap, De 12 landschappen en Landschapsbeheer Nederland, is inmiddels een begrip voor iedereen die te maken heeft met beheer van bos, natuur en landschap in Nederland. In de stand van PEFC kunnen boseigenaren, rentmeesters, adviseurs en houthandel zien hoe PEFC de certificering van het Nederlandse bos toegankelijk heeft gemaakt.

Boseigenaren kunnen hun bos laten certificeren volgens de Nederlandse PEFC bosstandaard. Met het PEFC boscertificaat toont de boseigenaar aan dat zijn bosbeheer duurzaam is en kan hij zijn hout en biomassa als duurzaam geproduceerd op de markt brengen. De PEFC bosstandaard met daarin de eisen waaraan het bosbeheer moet voldoen, is op nationaal niveau opgesteld door verschillende belangengroepen in Nederland. Hierbij heeft de boseigenaar zijn eigen stem. Op deze manier heeft PEFC een praktische, overzichtelijke bosstandaard die aansluit op de Nederlandse praktijk.

PEFC is aanwezig op de infomarkt van de Beheerdersdag om boseigenaren en bosbeheerders te informeren over PEFC boscertificering. Een exemplaar van de bosstandaard alsmede een brochure over boscertificering is ter plekke beschikbaar.

Wie zich wil aanmelden voor boscertificering kan dat bijvoorbeeld al online doen bij de eerste PEFC groepsmanager voor boscertificering: Ingenieursbureau Evan Buytendijk. PEFC laat ter plaatse zien hoe de online checklist voor aanmelding werkt zodat snel duidelijk is of het huidige beheer(plan) al aan de eisen van de PEFC bosstandaard voldoet. De eisen zijn afgestemd op de grootte van het bosbezit (minder dan 5ha, 5-200ha en meer dan 200ha).

U kunt de Nederlandse PEFC bosstandaard downloaden op www.pefc.nl of neem contact op met PEFC Nederland voor meer informatie: info@pefc.nl en t 030 693 0040.

Een volledig overzicht van de PEFC persberichten in 2013 is hier te vinden.