PEFC Jaarbijeenkomst: Bos voor een beter klimaat!
Samen naar 100% duurzaam. Helpt u ook mee?

Op donderdagmiddag 6 november a.s. vindt de jaarlijkse bijeenkomst van het keurmerk PEFC plaats in Montfoort. Centraal staat dat het klimaat er wel bij vaart als bossen duurzaam beheerd worden. Welke rol kan een ieder hierin hebben en hoe dat toe te passen in de praktijk?

Samen naar 100% duurzaam. Helpt u ook mee?

Tijdens de jaarbijeenkomst zal weerman Reinier van den Berg op pakkende wijze niet het weerbericht maar een klimaatbericht koppelen aan het belang van bosinstandhouding en -beheer. Het SER energieakkoord wordt uitgewerkt, maar helpt duurzame energie? Moeten we ons gedrag veranderen? Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council vertelt over de missie van de DGBC en vindt dat mensen er zelf in moeten geloven. Vervolgens, door ervaringen uit te wisselen en succes te delen kun je de maatschappelijke waarde van duurzaam laten zien. Verder zal de voorzitter van PEFC International, Bill Street spreken én aanspreekbaar zijn. Hij gaat in op de rol die PEFC wereldwijd op zich neemt en ook hoe bedrijven, overheden en NGO’s in Nederland daarin acteren.

Het programma start om 14.00 uur in de Commanderije van Sint Jan, Hofstraat 5, 3417 HZ Montfoort. Een overzicht van het programma is hier te lezen.

PEFC Jaarbijeenkomst