Het bekroonde receptenboek “Cuisine from the Forests”, gepubliceerd door PEFC Spanje, zal tijdens de viering van “Internationale Dag van de Bossen” worden aangeboden aan de deelnemers bij de Verenigde Naties in Geneve.
Morgen is het Internationale Dag van de Bossen. De viering van dit jaar is gewijd aan het thema “Bossen voor Voedsel – Voedsel voor Bossen”. Hiermee wordt aandacht geschonken aan de voordelen van bossen op het gebied van milieu, cultureel, sociaal, economisch en gastronomisch vlak. De viering zal zijn toegespitst op een dialoog tussen bos- en voedseldeskundigen die bespreken hoe de bossen bijdragen aan de voedingsmiddelenindustrie. Ook wordt er besproken welke impact ons eten en eetgewoonten hebben op bossen, met inbegrip van de relatie tussen de uitbreiding van landbouw en ontbossing. |
Ter eren van “Internationale Dag van de Bossen” zal de cafetaria bij de Verenigde Naties een lunch serveren die geïnspireerd is op voedsel uit het bos. ’s Avonds is er de opening van de tentoonstelling “Leren van Bos” in de zaal “Salle des Pas Perdu” bij de VN, waar ook 100 echte bomen staan. De dag wordt afgesloten met het Bos Gala, waar ook voedsel en drank uit het bos geserveerd wordt: berken sap uit Finland, wild vlees en worst uit Polen, champignons risotto uit Italië, zwarte woud taart uit Duitsland en andere lekkernijen uit landen als de Russische Federatie, Zwitserland en de Verenigde Staten. |
De gerenommeerde Chef Charo Val en PEFC Spanje zullen alle deelnemers tijdens de viering een exemplaar overhandigen van het receptenboek “Cuisine from the Forests”.Het receptenboek, een project van PEFC Spanje, is tot stand gekomen door sponsoring van het PEFC Collaboration Fund. Het project is gericht op het bevorderen van PEFC-gecertificeerde levensmiddelen uit duurzaam beheerde bossen. Het project is succesvol en betrekt ook mensen buiten de traditionele bosbouw sector. Daardoor wordt de boodschap over de meervoudige functies en waarden van bossen duidelijker voor een groter publiek. |
Het receptenboek heeft de prijs voor “the Best Sustainable Cookbook” gewonnen van de Gourmand World Cookbook Award jury.
Het 106 pagina’s dikke receptenboek is natuurlijk gedrukt op PEFC-gecertificeerd papier.
Meer informatie:
20.03.2015