Papier

Drukken met duurzaam papier: gewoon doen!

Drukken met duurzaam papier, of het nu gaat om een tijdschrift, krant, boek of brochure, is de norm geworden, drukwerkopdrachtgevers beschouwen het vaak als zo’n vanzelfsprekendheid dat sommige de vraag al niet meer stellen.

Papier en karton gebruikt iedereen, elke dag weer. Door PEFC gecertificeerd hout, papier of karton te verwerken in je verpakkigen én in het bezit te zijn van een PEFC Chain of Custody certificaat maak je aantoonbaar aan klanten dat jouw verpakkingen een maatschappelijk verantwoorde herkomst hebben. Je werkt met hernieuwbaar materiaal waarvan de bomen tijdens hun groei veel CO2 hebben opgenomen zo help je ook in positieve zin de klimaatverandering tegen te gaan. Werken met papier uit gecertificeerde bossen draagt tevens bij aan de bescherming van bos en gezonde en veilige werkomstandigheden van bosarbeiders en medewerkers  verderop in de handelsketen. PEFC-gecertificeerd papier gebruiken loont op meerdere vlakken.

Ook geïnteresseerd in het werken met duurzaam papier? Met het PEFC 8 stappenplan is het eenvoudig om je voor te bereiden op certificering.

Met het PEFC Chain of Custody certificaat maak jij controleerbaar aantoonbaar aan jouw klanten dat je  duurzaam papier gebruikt in producten en/of projecten. Met het certificaat zal je gelijktijdig nog aan een andere wettelijke verplichting voldoen: de EU-houtverordening (lees meer over de EUTR op de pagina over de Europese Unie).

PEFC is erkend door velen, van overheden, organisaties als Consumer Goods Forum en World Business Council tot en met duurzaamheidbeoordelingsmethodes als EU Ecolabel. Op deze pagina vind je daarvan een overzicht.