Hout

Werken met duurzaam hout: gewoon doen!

Werken met duurzaam hout is allang niet meer een trend, steeds meer opdrachtgevers vinden dit een vanzelfsprekendheid! Het overgrote deel van de houthandelaren en timmerfabrikanten beseffen dat en hebben het PEFC Chain of Custody certificaat.

Hout is sterk, mooi en een natuurlijk product. Door PEFC gecertificeerd hout te verwerken in producten en projecten en in het bezit te zijn van een PEFC Chain of Custody certificaat maak je aantoonbaar aan klanten dat jouw hout een maatschappelijk verantwoorde herkomst heeft. Je draagt bij aan de verduurzaming van onze wereld. Je werkt met hernieuwbaar materiaal waarvan de bomen tijdens hun groei veel CO2 hebben opgenomen, zo help je ook in positieve zin de klimaatverandering tegen te gaan. Werken met hout uit PEFC gecertificeerde bossen draagt tevens bij aan bescherming van bos en gezonde en veilige werkomstandigheden van bosarbeiders en medewerkers verderop in de handelsketen. PEFC-gecertificeerd hout gebruiken loont op meerdere vlakken.

Ook geïnteresseerd in het werken met duurzaam hout? Met het PEFC 8 stappenplan is het eenvoudig om je voor te bereiden op certificering.

Met het PEFC Chain of Custody certificaat maak je controleerbaar aantoonbaar aan jouw klanten dat je duurzaam hout gebruikt in producten en/of projecten. Met het certificaat voldoe je gelijktijdig nog aan een andere wettelijke verplichting: de EU-houtverordening (lees meer over de EUTR op de pagina over de Europese Unie).

PEFC is erkend door velen, van overheden, organisaties als Consumer Goods Forum en World Business Council tot en met duurzaamheidbeoordelingsmethodes als BREEAM. Op deze pagina vind je daarvan een overzicht.

“Van Swaay onderschrijft van harte de doelstellingen van het PEFC-keurmerk. Wij leveren uitsluitend duurzaam hout. Met het PEFC Chain of Custody certificaat maken wij dit transparant aantoonbaar aan onze klanten”, Tessa van Swaay, Directeur Van Swaay Duurzaam Hout.