Volle tevredenheid bij Hoekman over PEFC

Volle tevredenheid bij Hoekman over PEFC

Volle tevredenheid bij Hoekman over PEFC

Product Description:

Sinds de oprichting van Hoekman Houtindustrie B.V. uit Rijssen in 1977 zijn er al 100-duizenden mᵌ hout verwerkt tot de mooiste houten transportverpakkingen. Sinds 2011 is Hoekman PEFC-gecertificeerd en werkt men naar volle tevredenheid met PEFC-gecertificeerd hout.

In de fabriek van Hoekman op industrieterrein ‘de Mors’ in Rijssen worden veel producten jaarrond gemaakt, waarbij gedacht kan worden aan pallets, AGF kisten, transportkisten of vlonders. Ook kent Hoekman een duidelijk seizoeneffect, dit voor de productie van kisten welke worden gebruikt in de agrarische sector, zoals aardappelkisten, fruitkisten, uienkisten, wortelkisten etc.

“Hoekman Houtindustrie wil maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Van bron tot eindgebruik willen wij aantoonbaar maken dat wij werken met duurzaam geproduceerde en gecertificeerde houtsoorten. Daar maken we ons samen sterk voor, vandaar dat wij het PEFC certificaat behaald hebben”, zegt Robert Helder, verkoop buitendienst.

Het overgrote deel van het hout dat jaarlijks wordt verwerkt bij Hoekman is PEFC-gecertificeerd. Een grote diversiteit aan producten gaat de fabriek uit, met grote regelmaat producten geproduceerd van PEFC hout, ook als de afnemer er soms niet om vraagt.

“Sinds 2011 maken we naar volle tevredenheid gebruik van PEFC-gecertificeerd hout”, aldus Robert. “Werken met PEFC-gecertificeerd hout betekent voor ons samenwerken met zowel leverancier als afnemer, van bron tot eindgebruiker. Juist dat laatste maakte dat wij vanuit de markt destijds de vraag naar PEFC-gecertificeerde producten opvingen en toen ook de eerste stappen hebben gezet” vervolgt hij.

Meer informatie over pallets, kisten, kratten en andere soorten houten transport-verpakkingen van Hoekman Houtindustrie Rijssen B.V. kan je lezen op de website.