Merken & Retail

Lever ook samen met PEFC een positieve bijdrage aan onze planeet!

Vele leveranciers van producten gemaakt van hout, papier of (vouw)karton zijn PEFC-gecertificeerd en plaatsen het PEFC logo op het product. Jij als merkeigenaar, retailer of dealer ontvangt deze producten maar bent niet gecertificeerd en wilt wel je duurzaamheid uitdragen in jouw brochure, op jouw website of in jouw winkel vanwege de hogere bewustzijn over natuur en milieu van jouw klanten, de consument?

Dan is er nu een eenvoudige manier om jouw maatschappelijk verantwoord ondernemen met jouw klanten te delen en tezamen met hen bossen te beschermen. Het is in 2 stappen te doen.  

“Intergamma streeft ernaar haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, als middel om de toegang tot materiële welvaart voor toekomstige generaties te waarborgen. PEFC-gecertificeerd hout past heel goed in dit voornemen”

PEFC lid Intergamma

Ga aan de slag met het 2 stappenplan

Lees eerst de infographic of ga meteen aan de slag met het 2 stappenplan. De implementatie is simpel en eenvoudig om te starten met het inzetten van het logo en de labels van PEFC in jouw communicatie. In het kort komt het neer op

  • Jouw bedrijf aanmelden als lid van PEFC Nederland.
  • Vervolgens krijg jij toegang tot de PEFC Label Generator waarin mini logo’s en labels gedownload kunnen worden met het unieke licentienummer van jouw bedrijf om deze te gebruiken in bijvoorbeeld folders en website.

Download het stappenplan.

Natuurlijk krijg je bij de implementatie begeleiding van het PEFC team.

Het PEFC keurmerk garandeert

Voorkoming van ontbossing. Dus bos blijft bos.
Materiaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, welke hernieuwbaar zijn.
Onderhoud en verbetering van de biodiversiteit.
Bescherming van ecologische waardevolle gebieden.
Dat duurzaam beheerde bossen CO2 blijven afvangen en opslaan.
Werkgelegenheid voor de lokale bevolking.
Bescherming van de rechten van (inheemse) volkeren.
Bescherming van de rechten en welzijn van mensen die in het bos en de handelsketen werken.

Blijf op de hoogte over duurzaam bosbeheer

Ja, ik wil op de hoogte blijven middels de nieuwsbrief. Ik zit nergens aan vast, uitschrijven kan altijd. Klik op de knop om je in te schrijven.