Tomorrow’s Timber Talks

Doe de Tomorrow’s Timber Talk bij jou op kantoor

VERGROOT JE KENNIS OVER DE LAATSTE TRENDS IN BOUWEN MET HOUT

Architectuur vraagt om een combinatie van creatief, kritisch denken en kennis van materialen en producten. De Tomorrow’s Timber Talks zijn een initiatief om architecten, ontwerpers, ontwikkelaars in de bouw, bouwers en beleidsmakers te inspireren en bij te praten over de laatste ontwikkelingen met hout en houtproducten voor de bouw. 

WE NODIGEN JE GRAAG UIT VOOR DE TOMORROW’S TIMBER TALK

Meld je aan
Foto boven: One Main gemaakt van PEFC-gecertificeerd LVL, ontworpen door dECOi Architects. Fotografie: ©Anton Grassl Photography

Tijdens de Tomorrow’s Timber Talk praten we je graag bij over duurzaamheid, gezondheid en de diversiteit aan mogelijkheden met hout, en dan met name op het gebied van de laatste ‘Mass-Timber” ontwikkelingen waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal, zoals Cross Laminated Timber (CLT), Laminated Veneer Lumber (LVL), Glued Laminated Timber (Glulam). Natuurlijk ontbreken ook materialen voor de verdere afwerking en interieurinrichting als vloeren, dakspanten gevels, trappen, ramen en deuren niet. 

Het inzetten van gecertificeerd hout en houtproducten als bouwmateriaal is de eerste stap op weg naar duurzame gebouwen, klein of groot. Door de toepassing van gecertificeerd hout help je ook mee aan het tegengaan van klimaatverandering, aan verhoogde opname van CO2 door de bossen en aan voorkomen van ontbossing. Daarnaast is gecertificeerd hout door de hernieuwbaarheid en goede herbruikbaarheid het ideale circulaire bouwmateriaal.

WAT NEEM JE MEE VAN DE WORKSHOP?

De laatste ontwikkelingen over:

  • het principe van biobased bouwen;
  • de laatste ontwikkelingen van prefab mogelijkheden en de bouwproces voordelen van Engineered Wood;
  • de toepassingsmogelijkheden van de laatste generatie houtproducten;
  • de duurzaamheidsvoordelen, o.a. CO2, milieu-impact en circulariteit van het inzetten van duurzaam hout en houtproducten;
  • de voordelen voor een gezonde leefomgeving;
  • de toekomst: wat is er nodig voor een “Timber Revolution”.

WAAR EN DOOR WIE?

De Tomorrow’s Timber Talks zijn een initiatief van PEFC en wordt verzorgd bij jou op kantoor of indien gewenst op een andere locatie. Talks worden gegeven door hout-biobased experts Dr. ir. Pablo van der Lugt (TU Delft / Green Matters) en ir. Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie / de Bouwcampus). Uiteraard wordt rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen.

De Tomorrow’s Timber Talks vinden plaats ofwel tijdens de lunch (met broodjes) ofwel aan het einde van de middag/avond (met pizza/salade):

  • Optie 1: lunchlezing van 1 uur, 1,5 uur of 2 uur, vanaf 12.00 uur;
  • Optie 2: eind middag-/avondlezing van 1 uur, 1,5 uur of , 2 uur vanaf 16.00 uur.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen de Talks ook online gegeven worden. Wij adviseren dan een Talk van maximaal 1,5 uur.

Royal HaskoningDHV: Pablo van der Lugt, Atto Harsta en PEFC Nederland ontzettend bedankt voor het mogelijk maken van deze presentatie! Naast de ervaring die we momenteel opdoen in onze ‘hout’ projecten, was jullie presentatie een erg goede verdiepingsslag in de houtbouw. Dank!

De Tomorrow’s Timber Talks zijn erkende en geregistreerde CPD trainingen bij het Architecten Register.

MELD JE AAN VIA INFO@PEFC.NL EN GEEF JE VOORKEURSOPTIE AAN OF NEEM CONTACT OP MET PATRICIA DOLMAN: 030 693 0040.

Meld je aan

Deelnemers aan de Lunch & Learn Talks ontvangen een woody bag met daarin o.a. het Tomorrow’s Timber boek geschreven door Pablo van der Lugt met ondersteuning van Atto Harsta, uitgegeven door MaterialDistrict.

“Thank you for the fabulous – Tomorrow’s Timber – book. It is so good”

“Thank you for sending the book over recently. Very good indeed…!”

“The PEFC Edition looks good (great projects) and it’s a welcome addition to our library.”