Tomorrow’s Timber Talks

Doe de Tomorrow’s Timber Talk bij jou op kantoor

VERGROOT JE KENNIS OVER DE LAATSTE TRENDS IN BOUWEN MET HOUT

Architectuur vraagt om een combinatie van creatief, kritisch denken en kennis van materialen en producten. De Tomorrow’s Timber Talks zijn een initiatief om architecten, ontwerpers en ontwikkelaars in de bouw te inspireren en bij te praten over de laatste ontwikkelingen met hout en houtproducten voor de bouw. 

WE NODIGEN JE GRAAG UIT VOOR DE TOMORROW’S TIMBER TALK

Meld je aan

Tijdens de Tomorrow’s Timber Talk praten we je graag bij over duurzaamheid, gezondheid en de diversiteit aan mogelijkheden met hout, en dan met name op het gebied van de laatste ‘Mass-Timber” ontwikkelingen waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal, zoals Cross Laminated Timber (CLT), Laminated Veneer Lumber (LVL), Glued Laminated Timber (Glulam). Natuurlijk ontbreken ook materialen voor de verdere afwerking en interieurinrichting als vloeren, dakspanten gevels, trappen, ramen en deuren niet. 

Het inzetten van gecertificeerd hout en houtproducten als bouwmateriaal is de eerste stap op weg naar duurzame gebouwen, klein of groot. Door de toepassing van gecertificeerd hout help je ook mee aan het tegengaan van klimaatverandering, aan verhoogde opname van CO2 door de bossen en aan voorkomen van ontbossing. Daarnaast is gecertificeerd hout door de hernieuwbaarheid en goede herbruikbaarheid het ideale circulaire bouwmateriaal.

Foto links: One Main gemaakt van PEFC-gecertificeerd LVL, ontworpen door dECOi Architects. Fotografie: ©Anton Grassl Photography
Foto onder: Pingelly Recreation & Cultural Centre (PRACC) ontworpen door iredale pedersen hook architects & Advanced Timber Concepts. Winnaar van de WAF Best Use of Certified Timber Prize 2019, gesponsord door PEFC. Fotografie: ©Peter Bennets

WAT NEEM JE MEE VAN DE WORKSHOP?

De laatste ontwikkelingen over:

  • het principe van biobased bouwen;
  • de laatste ontwikkelingen van prefab mogelijkheden en de bouwproces voordelen van Engineered Wood;
  • de toepassingsmogelijkheden van de laatste generatie houtproducten;
  • de duurzaamheidsvoordelen, o.a. CO2, milieu-impact en circulariteit van het inzetten van duurzaam hout en houtproducten;
  • de voordelen voor een gezonde leefomgeving;
  • de toekomst: wat is er nodig voor een “Timber Revolution”.

WAAR EN DOOR WIE?

De Tomorrow’s Timber Talks zijn een initiatief van PEFC en wordt verzorgd bij jou op kantoor of indien gewenst op een andere locatie. De Talks worden gegeven door hout-biobased experts Dr. ir. Pablo van der Lugt (Green Matters / TU Delft) en ir. Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie / de Bouwcampus).

De Tomorrow’s Timber Talks vinden plaats ofwel tussen 12.00 – 14.00 uur (met lunch) ofwel 17.00 – 20.00 uur (met bijv. pizza en salade). Als blijvende inspiratie ontvangen deelnemers het boek Tomorrow’s Timber.

EERSTE EDITIE op 29 september a.s.

Dinsdag 29 september vindt de eerste editie van de Tomorrow’s Timber Talk plaats in het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) aan de Directiekade 2 in Rotterdam.

Speciaal voor kleinere bureaus met één of slechts enkele medewerkers wordt 29 september een centrale bijeenkomst in Rotterdam gehouden. Ook deze Talk is na aanmelding gratis te bezoeken. Tijdens de Talk, die duurt van 15.00 tot 17.00 uur, wordt uiteraard rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen. Na afloop is er de mogelijkheid om te genieten van een buffet en deel te nemen aan een bierproeverij verzorgd door Bier van Eigen Bodem. Het programma eindigt om 19.00 uur. Er is ruimte voor maximaal veertig personen.

MELD JE AAN VIA INFO@PEFC.NL OF NEEM CONTACT OP MET PATRICIA DOLMAN: 030 693 0040.

Meld je aan

Deelnemers aan de Lunch & Learn Talks ontvangen een woody bag met daarin o.a. het Tomorrow’s Timber boek geschreven door Pablo van der Lugt met ondersteuning van Atto Harsta, uitgegeven door MaterialDistrict.

Deze pagina is te downloaden als leaflet, formaat 210 x 210 mm.