PEFC blijft ondersteunen: ook bij de EUDR

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering van PEFC International, is het PEFC EUDR Due Diligence System (PEFC EUDR DDS, ST 2002-1:2024) gepubliceerd. Deze standaardmodule helpt bedrijven te voldoen aan de EUDR-vereisten en is bedoeld voor producten gemaakt van bosmaterialen. Organisaties met een PEFC Chain of Custody-certificaat kunnen de module wereldwijd gebruiken.

Wie kan de PEFC EUDR DDS module gebruiken?

Organisaties die als marktdeelnemer en/of handelaren van bosproducten of afgeleide daarvan in de EU opereren, kunnen de module implementeren. Het document beschrijft de stappen voor een Zorgvuldigheidssysteem (DDS) dat in lijn is met de Chain of Custody Standaard (ST 2002:2020) met als doel de EUDR eisen begrijpelijk te maken voor praktische gebruik.

Download de standaardmodule: PEFC EUDR Due Diligence-systeem, PEFC ST 2002-1:2024 (Engels).

Volgende stappen

PEFC Nederland werkt intensief aan een Nederlandse vertaling van de PEFC EUDR DDS module. Na voltooiing wordt deze gepubliceerd en aangekondigd via de website, nieuwsbrief, en LinkedIn. Openbare webinars zullen worden georganiseerd om over de standaardmodule te informeren. Voor vragen: eudr@pefc.nl.

Bosstandaarden

Er wordt gewerkt aan wijzigingen in de PEFC Benchmark voor Duurzaam Bosbeheer (ST 1003) om PEFC-gecertificeerde bossen in overeenstemming te brengen met de EUDR. Nationale schema’s van PEFC-leden moeten aan deze benchmark voldoen. Een overzicht van de voorgestelde wijzigingen is beschikbaar in deze recente webinar opname.

De PEFC EUDR DDS

Download de PEFC EUDR Zorgvuldigheidssysteem –  standaardmodule, PEFC ST 2002-1:2024 (Engels). Kortweg PEFC EUDR DDS genaamd.

Verdere informatie

Blijf op de hoogte over duurzaam bosbeheer

Ja, ik wil op de hoogte blijven middels de nieuwsbrief. Ik zit nergens aan vast, uitschrijven kan altijd. Klik op de knop om je in te schrijven.