Gepubliceerd: PEFC EUDR DDS module ‘in je moerstaal’

De PEFC EUDR DDS standaardmodule 2002-1:2024 helpt bedrijven te voldoen aan de EU-ontbossingsverordening (EU Deforestation Regulation, EUDR) vereisten welke op 30 december volledig van kracht worden. De standaard is voor producten gemaakt van bosmaterialen. De module is nu ook beschikbaar in het Nederlands.

De nieuwe internationale PEFC EUDR DDS (Due Dilligence System, DDS, oftewel zorgvuldigheidssysteem) standaardmodule die PEFC International recent vaststelde, is vanaf nu ook in het Nederlands beschikbaar. Bedrijven met een PEFC Chain of Custody-certificaat kunnen de module wereldwijd gebruiken. Door de internationale standaardmodule aan te bieden ‘in je moerstaal’, wil PEFC Nederland de internationale Engelstalige versie begrijpelijker maken voor Nederlandse bedrijven.

PEFC blijft bedrijven ondersteunen

De PEFC ST 2002-1:2024 is een optionele standaardmodule die PEFC Chain of Custody-gecertificeerde bedrijven kunnen toevoegen aan hun bestaande Chain of Custody-scope. Het document beschrijft de stappen voor de EUDR zorgvuldigheidssysteem met als doel aan de EU-ontbossingsverordening eisen te kunnen voldoen.

Als Nederlandse ondernemingen vragen hebben over PEFC en de EUDR kunnen zij contact met ons opnemen via eudr@pefc.nl.

Ondernemingen uit andere landen kunnen contact opnemen met PEFC International.

Blijf op de hoogte over duurzaam bosbeheer

Ja, ik wil op de hoogte blijven middels de nieuwsbrief. Ik zit nergens aan vast, uitschrijven kan altijd. Klik op de knop om je in te schrijven.