20-jarig jubileum voor PEFC – vier het met ons!

2019 is een heel bijzonder jaar voor PEFC: het markeert ons 20-jarig jubileum! 20 jaar geleden kwamen Europese boseigenaren samen om een ​​internationaal boscertificeringssysteem te creëren dat aansloot bij de behoeften van eigenaren met klein bosbezit: op 30 juni 1999 werd PEFC opgericht. Tot juni 2020 vieren we de prestaties van 20 jaar zorg voor bossen lokaal en wereldwijd.

In de komende 12 maanden kijken we terug op 20 succesvolle jaren mede dankzij ruim 20.000 gecertificeerde bedrijven en zo’n 1.000.000 boseigenaren. Via een reeks artikelen zullen we elke maand het verhaal van PEFC vertellen, van de eerste ideeën tot vandaag. In juli gaan we terugkijken naar “PEFC: de beginjaren”, de oprichting van PEFC en de mijlpalen op weg om ’s werelds grootste boscertificeringssysteem te worden.

In juli vertellen we ook over de kleine en familie boseigenaren wereldwijd, de reden van onze oprichting. We leggen uit hoe de miljoen kleine boseigenaren zich hebben laten certificeren en profiteren van de vele voordelen die PEFC-certificering met zich meebrengt.

30 juni 1999 – oprichting PEFC 

Hoogtepunt: PEFC Stakeholder Dialogue te Würzburg

Hoogtepunt van het jubileumjaar is de PEFC Forest Certification Week in november met in die week de openbare PEFC-„Stakeholder Dialogue“ op 14 november.

Het thema van het evenement isCertificering en duurzaamheid: van niche tot mainstream. Tijdens deze dag wordt naar de toekomst gekeken, waar brengen de komende 20 jaar ons naartoe. Dat alles zal plaats vinden in Würzburg in Duitsland, waar een van de allereerste vergaderingen plaatsvond na de oprichting van PEFC in 1999.

Verder zullen we later dit jaar onze #myPEFCmoment-campagne lanceren waaraan iedereen kan deelnemen. Neem gewoon een foto van het PEFC-label op een product, deel deze op social media met de hashtag #myPEFCmoment!

Met de hashtag #20yearsofcaring delen nationale PEFC kantoren, -leden en belanghebbenden wereldwijd via social media hun activiteiten.

PEFC-gecertificeerde boseigenaren en bedrijven kunnen het speciale jubileumlogo gebruiken, het logo is in diverse kleuren en bestandsformaten te downloaden via de Label Generator. Niet gecertificeerde organisaties kunnen het jubileumlogo in PNG downloaden via deze websitepagina of neem contact met ons op via email voor additionele bestanden.

PEFC 20 jaar – Vier het met ons! Samen maken we het verschil voor morgen!