PEFC op de beursvloer én in het theater tijdens MaterialDistrict

Drie dagen lang, 8 – 10 maart, zal de Werkspoorkathedraal te Utrecht in het teken staan van drie thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie. Reden genoeg voor PEFC om aanwezig te zijn met een stand, hotspot én een interessant programma op de woensdagochtend met architecten die hun ervaring en kennis delen over bouwen met gecertificeerd hout.

Hout: de hernieuwbare biobased grondstof

Hout is de biobased grondstof van nature en is ook een hernieuwbare grondstof, mits afkomstig uit duurzaam beheerd bos. Het PEFC-keurmerk garandeert niet alleen de herkomst van hout, tevens geeft het garantie dat het bos in stand blijft, zodat ook toekomstige generaties hout kunnen blijven gebruiken. Tijdens het event is PEFC, Programme for the Endorsement of Forest Certification, te vinden in stands F01 en F04. In de stand zijn vele voorbeelden te vinden van PEFC-gecertificeerde houtproducten. Deze voorbeelden zijn beschikbaar gesteld door PEFC Chain of Custody gecertificeerde bedrijven. De link naar het bos wordt weergegeven met een >2 meter hoge boom die ter plekke staat. Aan de hand van een wand met symbolen vertellen de medewerkers de bezoekers over het  nut van het gebruik van PEFC-gecertificeerd hout en houtproducten.

Theater 1: Tomorrow’s Timber

PEFC vindt het belangrijk om kennis en ervaringen te delen. Hiervoor organiseert PEFC o.a. de Tomorrow’s Timber Talks. Tijdens het MaterialDistrict event wordt ook aandacht gegeven aan het delen van kennis en ervaring. Op woensdagochtend 8 maart delen diverse architecten onder begeleiding van dagvoorzitter & biobased expert Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus) hun ervaring en waarom gecertificeerd hout hét bouwmateriaal van de toekomst is. Het programma ziet er als volgt uit:

10:45-11:15    Tim Vermeend, Urban Climate Architects

11:20-11:50    Diederink de Koning, la-di-da design & architecture

11:55-12:05    Maarten Willemen, PEFC Nederland

12:10-12:40    Erik Roerdink, De Zwarte Hond

12:45-13:15    Boris Zeisser, Natrufied Architecture

Bezoek PEFC tijdens MaterialDistrict event

PEFC nodigt je van harte uit voor het MaterialDistrict event en stands F01 en F04 te bezoeken. Registreer je nu voor een gratis bezoek aan het event op 8 tot en met 10 maart a.s. Gebruik hiervoor de speciale hyperlink: https://utrecht.materialdistrict.com/tickets/PEFCNEDERLAND.