4 redenen waarom ik enthousiast ben over onze nieuwe website
PEFC Nederland

Blog geschreven door Patricia, marketing en communicatie manager PEFC Nederland

Na 6 maanden met overgave gewerkt te hebben, hebben we vorige week onze nieuwe website gelanceerd. Hier zijn 4 dingen waar ik trots op ben:

1. We hebben geprobeerd het zo simpel mogelijk te maken. Veel van de informatie die wij publiceren is voor het overdragen van kennis en van technische aspecten met betrekking tot certificeren en duurzaam inkopen. Zeker de technische informatie is droge kost. Dat wilde wij toch graag in een aantrekkelijk jasje plaatsen.

2. Onze nieuwe huisstijl komt tot leven. Al eerder ontwikkelden we een nieuwe huisstijl met creatief strateeg Fleur Embrechts van The Terrace. Met de nieuwe stijl wilden we frisheid en energie uitstralen. Daarom hebben we gekozen voor veel kleur en beeld, zoals foto’s, filmpjes en illustraties. Het kleurenpalet van de huisstijl is geïnspireerd op kleuren uit de natuur met het groen van naald en blad, het blauw van de frisse lucht, het geel van de warme zon aangevuld met licht grijsgroen en rood van de bloesem. De beelden komen van mijn PEFC collega’s over de hele wereld en van fotograaf Maarten van de Voort die veel foto’s voor ons heeft gemaakt. Ze zijn top!

3. Makkelijke navigatie. Heldere uitleg. De oude website bestond uit zo’n 100 pagina’s. Pff, wat mij betreft veel te veel. We hebben een structuur neergezet die eenvoudig in gebruik is en waarbij je snel vindt waar je naar op zoek bent. Met de hulp van Gert Rieder, milieuspecialist en columnist, zijn de teksten eenvoudig en bondig gemaakt. En onze webbouwer RMSC heeft er alles aan gedaan de techniek soepel te laten verlopen.

4. De verhalen van onze leden centraal. Op de pagina Hout met Hartstocht vind je de verhalen van mensen die op verschillende manieren in aanraking zijn met gecertificeerd hout of papier. De pagina is lekker visueel waardoor je echt een goed beeld krijgt van de mensen die met zoveel passie werken met bosproducten. Tevens kan je projecten vinden die onze leden hebben gemaakt. En er komen steeds meer verhalen en projecten bij!

En daar staat ie dan en kan ik vrijdag op vakantie gaan. Een website is nooit klaar, dus als ik terug ben zullen we verdere verbeteringen en vernieuwing doorvoeren. Maar voor nu … even pauze☺. Veel kijk en lees plezier! Ik wil iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan het project. Tezamen hebben we het geflikt.