Aanpassing productcategorieën

PEFC past productcategorieën aan

De internationale PEFC Chain of Custody werkgroep heeft de productcategorieënlijst aangepast. De lijst is uitgebreid en bevat nu meer dan 200 verschillende categorieën. PEFC Nederland heeft de lijst vertaald naar het Nederlands.

Wat betekent dit?

Ieder bedrijf bepaalt een productgroep. Deze productgroep wordt ‘vertaald’ naar een van de productcategorieën die vervolgens op het certificaat, of in een bijlage van het certificaat komen te staan. Het is voor ieder bedrijf aan te raden om te bekijken hoe hun productgroepen binnen de nieuwe productcategorieën passen. Eventueel kan je gebruik maken van de vergelijkingstabel, daarin staat hoe de oude productcategorie correspondeert met de nieuwe. Omdat er een flink aantal nieuwe categorieën bij zijn gekomen is het ook aan te raden om te beoordelen of jullie productgroep niet in een nieuwe categorie valt.

Voor de certificerende instelling betekent dit dat ze na de eerstvolgende audit de nieuwe productcategorie zo gedetailleerd dienen door te geven aan PEFC Nederland om in de database te vermelden onder jullie bedrijfsinformatie.

De huidige productcategorieën zijn in de database al omgezet naar de nieuwe codes.

Waarom nieuwe productcategorieën?

De internationale werkgroep heeft besloten de lijst uit te breiden zodat deze concreter aansluit op de producten die bedrijven daadwerkelijk verkopen. Hierdoor is het voor klanten eenvoudiger te controleren of de claim die zij ontvangen bij een product ook daadwerkelijk binnen de juiste productcategorie valt en is het voor consumenten makkelijker om specifieke gecertificeerde producten op te zoeken in de database.

Klik hier voor het overzicht van de nieuw lijst productcategorieën