Acht finalisten Best Use of Certified Timber Prize

De acht finalisten van de Best Use of Certified Timber Prize zijn bekend. De prijs wordt voor de derde keer uitgereikt tijdens het World Architecture Festival (WAF), dat dit jaar van 1 tot en met 3 december wordt gehouden in Lissabon. PEFC sponsort deze prestigieuze prijs.

De prijs is bedoeld voor architecten en projectteams die gecertificeerd hout op een innovatieve, educatieve of artistieke manier als hoofdbouwmateriaal hebben gebruikt.

Er zijn in totaal 22 projecten ingezonden, afkomstig uit alle delen van de wereld. De ontwerpen lopen uiteen van een flexibel gymnastiekcentrum tot een klimaatvriendelijke retraiteruimte. PEFC en het WAF hebben uit al deze inzendingen de beste inzendingen geselecteerd en daarmee het aantal kanshebbers op de prijs teruggebracht naar acht. Bekijk hier de shortlist

Uniek bouwmateriaal

De projecten op de shortlist zijn uitstekende voorbeelden van de mogelijkheden die hout als bouwmateriaal biedt, vindt Ben Gunneberg, CEO van PEFC International. ‘Het is inspirerend om de grote verscheidenheid aan gebouwen in de finale te zien, die op zoveel verschillende manieren profiteren van het gebruik van gecertificeerd hout. Waar sommige architecten hout kozen vanwege de flexibiliteit en robuustheid, waarderen anderen de natuurlijke uitstraling en de positieve effecten die het heeft op mens, klimaat en planeet.’

Hout is niet alleen een klimaatvriendelijk materiaal omdat het koolstof opslaat, het is ook bijzonder sterk en is bestand tegen de meest uitdagende natuurlijke omstandigheden, zoals tyfoons en aardbevingen.

De  finalisten  presenteren hun projecten op 3 december aan een jury op het World Architecture Festival  in Lissabon. De jury maakt diezelfde avond de winnaar bekend.