Architectuurfestival uitgesteld, inschrijftermijn verlengd

Ook het jaarlijkse World Architecture Festival ontkomt niet aan de gevolgen van de corona pandemie. Het festival zou worden gehouden van 2 tot en met 4 december 2020 in Lissabon, maar er is besloten in diezelfde periode een digitale variant te lanceren: WAF Virtual. Het fysieke festival wordt gehouden van 23 tot en met 25 juni, eveneens in de Portugese hoofdstad. Tijdens WAF wordt dit jaar weer de zogeheten Best Use of Certified Timber Prize uitgereikt. Omdat het festival is verplaatst, is ook de inschrijvingstermijn voor deze wedstrijd verschoven. Inschrijven kan nu nog tot en met 8 januari 2021.

De Best Use of Certified Timber Prize wordt wederom gesponsord door PEFC, de wereldwijde organisatie die zorgdraagt voor duurzaam bosbeheer. Doel van de prijs is architecten en projectteams te stimuleren gecertificeerd hout te gebruiken. Vorig jaar won het Pingelly Recreation and Cultural Centre (PRACC) in West-Australië van Iredale Pedersen Haak architecten en Advanced Timber Concepts Studio.

copyright foto’s Pingelly Recreation & Cultural Centre in Australië: © iredale pedersen hook architects

Je project inschrijven?

Alle projecten die worden aangemeld voor het World Architecture Festival (in één van de achttien categorieën die vallen onder de ‘voltooide gebouwen’) kunnen meedingen naar de duurzaamheidsprijs. Er dient tijdens de aanmelding dan een extra vakje te worden aangevinkt: ‘Please consider me for Best Use of Certified Timber Prize’. Deze optie is te vinden onder het kopje ‘Extra projectprijzen’. Gebruik van gecertificeerd hout is uiteraard een voorwaarde voor het winnen van deze prijs. Daarom dient tijdens het indieningsproces te worden ingevuld wat het percentage PEFC-gecertificeerd materiaal in het project is.

Wil je bijgepraat worden over houtbouw?

Houtbouw is aan een opmars bezig. De publicatie van het bijzondere boek Tomorrow’s Timber van Pablo van der Lugt en Atto Harsta gaat uitvoerig in op de vele voordelen en mogelijkheden en daarom komt het precies op het juiste moment. Uniek is dat Van der Lugt en Harsta met hun verhaal de komende tijd het land in trekken: tijdens speciale workshops -Tomorrow’s Timber Talks geheten-, worden architecten, ontwerpers en ontwikkelaars in de bouw bijgepraat over de vele mogelijkheden van het gebruik van duurzaam hout. Meer informatie of gelijk aanmelden? Bezoek dan www.pefc.nl/talks.