Award inschrijving van World Architecture Festival verlengd

Het jaarlijkse World Architecture Festival (WAF) is nogmaals uitgesteld vanwege de corona pandemie. Het festival zou van 23 tot en met 25 juni plaats vinden in de Portugese hoofdstad Lissabon. Er is nu besloten het festival te verplaatsen naar 1 tot en met 3 december. Tijdens WAF wordt dit jaar weer de zogeheten Best Use of Certified Timber Prize uitgereikt. Omdat het festival is verplaatst, is ook de inschrijvingstermijn voor deze wedstrijd verschoven. Inschrijven kan nu nog tot en met 21 mei 2021.

De Best Use of Certified Timber Prize wordt wederom gesponsord door PEFC, de wereldwijde organisatie die zorgdraagt voor duurzaam bosbeheer. Doel van de prijs is architecten en projectteams te stimuleren gecertificeerd hout te gebruiken. Vorig jaar won het Pingelly Recreation and Cultural Centre (PRACC) in West-Australië van Iredale Pedersen Haak architecten en Advanced Timber Concepts Studio.

Je project inschrijven?

Alle projecten die worden aangemeld voor het World Architecture Festival (in één van de achttien categorieën die vallen onder de ‘voltooide gebouwen’) kunnen meedingen naar de duurzaamheidsprijs.

Er dient tijdens de aanmelding dan een extra vakje te worden aangevinkt: ‘Please consider me for Best Use of Certified Timber Prize’. Deze optie is te vinden onder het kopje ‘Extra projectprijzen’. Gebruik van gecertificeerd hout is uiteraard een voorwaarde voor het winnen van deze prijs. Daarom dient tijdens het indieningsproces te worden ingevuld wat het percentage gecertificeerd materiaal in het project is. Je kan hier je project aanmelden.

Wil je bijgepraat worden over hout in de bouw?

Houtbouw is aan een opmars bezig. De publicatie van het bijzondere boek Tomorrow’s Timber van Pablo van der Lugt, ondersteund door Atto Harsta gaat uitvoerig in op de vele voordelen en mogelijkheden en komt daarom precies op het juiste moment. Uniek is dat Van der Lugt en Harsta hun verhaal delen tijdens speciale workshops -Tomorrow’s Timber Talks geheten- voor organisaties. Tijdens Talks worden architecten, ontwerpers en ontwikkelaars in de bouw bijgepraat over de vele mogelijkheden van het gebruik van duurzaam hout. Vanwege de pandemie worden de Talks online georganiseerd. Meer informatie of gelijk aanmelden? Bezoek dan www.pefc.nl/talks.