Best Use of Certified Timber Prize: nog een week wachten!

Nog een week te gaan totdat we weten welk projectteam de World Architecture Festival Best Use of de Certified Timber Prize 2019 wint.

Dit jaar kwamen elf fantastische gebouwen op de World Architecture Festival Best Use of de Certified Timber Prize shortlist. Elk projectteam presenteert zijn inzending voor een internationale jury op vrijdag 6 december tussen 10:00 en 15:00 in de RAI in Amsterdam.

De elf gebouwen op de shortlist tonen de functie, emotie en creativiteit van hout: van het perfect vangen van zonlicht tot aardbevingsweerstand en het creëren van een warme sfeer. De projecten weerspiegelen niet alleen de veelzijdigheid van hout als constructiemateriaal, maar ook dat het enthousiasme voor bouwen met hout zich over de hele wereld verspreid. Het spreekt voor zich dat gecertificeerd hout is gebruikt bij het bouwen van de projecten. Ben Gunneberg, CEO van PEFC International en de jury, zullen de prijs aan de winnaar uitreiken tijdens het galadiner diezelfde avond in de historische Beurs van Berlage.

“De gebouwen op de shortlist benadrukken dat gecertificeerd hout meer is dan alleen bouwmateriaal. Het hout met zijn zeer specifieke kenmerken geeft iets speciaals aan elk gebouw”, aldus Ben.

Ondersteund door PEFC, beloont de Best Use of Certified Timber Prize projectteams die gecertificeerd hout op een innovatieve, educatieve of artistieke manier hebben gebruikt.

Bezoek onze stand tijdens WAF en win een drone

Het World Architecture Festival vindt plaats van 4 tot 6 november in de RAI in Amsterdam. Bezoek ons ​​op stand C45 en maak kans op een drone!