Bijzondere uitkijktoren

Midden in de Deense bossen wordt een uitkijktoren gebouwd en wel met PEFC-gecertificeerd hout. Hoe toepasselijk is dat midden in een PEFC-gecertificeerd bos!

Eind van dit jaar opent Camp Adventure een iconische uitkijktoren vanwaar je na een boomtopwandeling een adembenemend uitzicht hebt over de omliggende bossen van ‘Gisselfeld Kloster’. De boomtopwandeling is opgesplitst in een hoge en een lage route, waarbij de hoge route door het oudste gedeelte van het bos loopt.

Het ontwerp van de 45 meter hoge observatietoren is van EFFEKT Architects. EFFEKT was de winnaar van de ontwerpwedstrijd die hiervoor was uitgeschreven. Camp Adventure ligt op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Kopenhagen.

Wie de top van de toren bereikt, heeft een avontuurlijke boomtopwandeling van 900 meter achter de rug.

Maar dit avontuur is het meer dan waard met een panoramisch 360 graden uitzicht. “We hebben lang gewerkt om dit project tot een goed einde te brengen en de opening ervan is een mijlpaal voor ons”, zegt Kasper Larsen, Business Developer bij Camp Adventure. “De toren geeft de mogelijkheid om een unieke ervaring aan te bieden en op een nieuwe manier te communiceren met de natuur”, aldus Kasper.

Weer een mooi voorbeeld van een PEFC-gecertificeerd project!

Ontdek meer over het bijzondere project op de website van Camp Adventure.

Foto’s ©EFFEKT Architects