Binnenkort PEFC-hout uit Hongarije op de markt

Hongarije kreeg onlangs de erkenning van PEFC International voor de nationale bosbeheerstandaard. Een mooi resultaat dat mede dankzij het PEFC Collaboration Fund gerealiseerd kon worden.

“Het is meer dan 15 jaar geleden dat het eerste initiatief genomen werd om in Hongarije het PEFC‐ boscertificatiesysteem te introduceren”, vertelt Endre Schiberna van de Hungarian Forest Certification Non‐profit Ltd. “Na zo lang wachten zijn wij verheugd deze erkenning te hebben.”

De doelstellingen in Hongarije zijn niet min: “Ons doel is om binnen de twee jaar 200.000 hectare PEFC‐gecertificeerde bossen te hebben en 50 bedrijven met een PEFC Chain of Custody”, besluit Endre Schiberna.

Hongarije is het eerste land dat steun kreeg van het unieke Collaboration Fund om een nationale bosstandaard te ontwikkelen. “Het Collaboration Fund heeft financiële en technische ondersteuning verleend voor de ontwikkeling van het Hongaarse bosbeheerstandaard. Dit is een prachtig slot van het project. Boseigenaren kunnen nu met PEFC-certificering hun duurzame bosbeheer aantoonbaar maken”.

Meer informatie over