Biobased verpakken op Empack goed ontvangen
Empack 2016 PEFC stand

Biobased verpakken was een van de belangrijkste thema’s van de Empack beurs in Utrecht. Natuurlijk logisch voor het PEFC-keurmerk om aanwezig te zijn met een stand en zo het keurmerk en de PEFC Chain of Custody gecertificeerde bedrijven in de handelsketen te promoten. Ook organiseerde PEFC het seminar ‘Biobased verleiden’, want duurzaam bosbeheer, certificering van de handelsketen en biobased verpakken zijn onlosmakelijk met elkaar verboden. 

Empack 2016 PEFC stand

Steeds meer bedrijven kiezen voor biobased verpakken. Hout, papier en karton zijn bij uitstek biobased materialen die kunnen worden ingezet voor consumenten en industriële verpakkingen. Tevens zijn deze materialen naast recyclebaar ook hernieuwbaar als deze uit PEFC-gecertificeerde bossen afkomstig zijn. De stand van PEFC in het Biobased Village was natuurlijk opgebouwd met duurzame materialen uit deze bossen: bomen, hout, papier en karton. De bezoekers van de stand ontvingen een jong boompje (fijnspar).

Empack 2016 PEFC seminar Biobased verleiden

Seminar ‘Biobased verleiden’

Het seminar ‘Biobased verleiden’ onder leiding van Marc Reijnders van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken werd goed bezocht. De sprekers vertelden ieder vanuit hun specialisatie over biobased verpakken, van verpakkingspsychologie (Jeff van Dijk, OD Creatie), innovatieve duurzame verpakkingsontwerp (Wouter Wigman, Remmert Dekker), duurzaam papier- en kartonproductie (Jens Kriete, Sappi) tot en met duurzaam verpakken en de NL Packaging Awards (Siem Haffmans, Partners for Innovation). De presentaties van de sprekers zijn onderaan deze pagina te downloaden.

Hieronder kunt u impressies bekijken (filmpje en foto’s) van de beurs en het seminar.

Foto’s:

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.

Filmpje:

Presentaties seminar ‘Biobased verleiden’: