Certificering

Duurzaam Bosbeheren, Ondernemen & Inkopen

Iedereen kan zijn steentje bijdragen om bos te behouden: van het beheren van bos, produceren van producten met hout en papier tot en met het inkopen van producten of bouwprojecten. Door PEFC-gecertificeerd materiaal in te zetten wet je dat een product uit een duurzaam beheerd bos komt en draag je bij aan het behoud van bossen.
Help je ook mee?

De PEFC logo’s en labels

PEFC is een wereldwijd gedeponeerd handelsmerk en mag daarom enkel door houders van een logo licentie worden gebruikt. Gecertificeerde bedrijven kunnen een gratis logo licentie aanvragen. Vervolgens ontvang je inloggegevens voor de Labelgenerator waarmee op een eenvoudige wijze logo’s en labels kunnen worden gedownload.

Lees meer

Groeiende vraag, ook bij overheden

De vraag naar duurzaam hout en papier groeit ook bij de Nederlandse overheid en de Europese Unie.
Daarnaast kan de Nederlandse overheid jou een handje op weg helpen.

PEFC en gerecycled materiaal

Het ‘PEFC gerecycled’ keurmerk op een (consumenten)product geeft de garantie dat het gebruikte materiaal is teruggewonnen uit de afvalstroom. Ofwel door de inzameling van oud papier (ook wel post-consumer genaamd) óf tijdens het productieproces (pre-consumer).

Lees meer

Om het je makkelijk te maken vind je hier het antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Heb je een andere vraag? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Lees meer