COVID-19: PEFC verlengt overgangsperiode nieuwe standaarden

PEFC heeft begin dit jaar drie van zijn belangrijkste standaarden opnieuw vastgesteld en aangescherpt. In verband met de coronacrisis wordt de overgangsperiode van de oude naar de nieuwe regelgeving nu met een half jaar verlengd. Zo hebben alle betrokken partijen meer tijd om te voldoen aan de vernieuwde standaarden.

Aanvankelijk zou de overgangsperiode voor de nieuwe normen lopen tot 14 augustus 2021. Deze periode is nu verlengd tot 14 februari 2022. PEFC vernieuwde onlangs zijn belangrijkste standaard, de zogeheten Chain of Custody-standaard, waarin onder meer is vastgelegd wanneer materiaal en producenten in aanmerking komen voor het PEFC-keurmerk. Daarnaast zijn ook de standaarden vernieuwd, die betrekking hebben op het gebruik van het logo en de certificeringsinstanties.

Door de verlenging van de overgangsperiode wil PEFC wereldwijd meer ruimte bieden aan alle betrokken bedrijven, die momenteel veel hinder ondervinden van de coronacrisis.

De standaarden zijn opgesteld in het Engels. De Chain of Custody en Logo standaarden worden vertaald in het Nederlands en  binnenkort gepubliceerd. Zo ook een document met de voornaamste wijzigingen.