Dien voor 17 mei je bouwproject in voor de WAF prijs

PEFC is sponsor van de ‘World Architecture Festival (WAF) Best Use of Certified Timber Prize’.  Architecten en projectteams die duurzaam hout op een innovatieve manier hebben verwerkt in gebouwen kunnen meedingen naar deze WAF Prize. De deadline voor deelname is verlengt naar 17 mei a.s.

Zo doe je mee
Alle projecten die worden ingevoerd voor een van de 17 Completed Building (voltooide gebouwen) categorieën komen in aanmerking voor de ‘Best Use of Certified Timber Prize’. Je vinkt eenvoudigweg het vakje naast de tekst ‘Please consider me for Best Use of Certified Timber Prize’ aan als je een project indient.

Houd er rekening mee dat het gebruik van gecertificeerde houtproducten een voorwaarde is om deel te nemen aan deze prijs. Tijdens het indieningsproces word je gevraagd om details te verstrekken over het percentage gecertificeerd materiaal dat in jouw project is gebruikt. De deadline voor deelname is 17 mei 2019!

De WAF Awards zijn de enige architectuur prijzen waar architecten hun werk aan een panel van deskundige architecten collega’s pitchen. Dat gebeurd tijdens het Festival in Amsterdam, 4 tot en met 6 december a.s.

Waarom gecertificeerd hout?
Certificering is van belang omdat het aantoont dat het hout dat wordt gebruikt in de bouw duurzaam wordt ingekocht. Leveranciers met een certificaat kunnen aantonen dat het hout(product) dat zij leveren zijn oorsprong heeft uit een duurzaam beheerd bos.

PEFC-gecertificeerde hout en technische houtproducten als cross laminated timber (CLT), laminated veneer lumber (LVL) en glued laminated timber (glulam) zijn wereldwijd direct beschikbaar voor bouwprojecten bij een breed scala van leveranciers. Opdrachtgevers, architecten en project teams laten zien dat er een positieve toekomstgerichte keuze is gemaakt bij ontwerp en bouw want bos blijft in stand.

Over WAF
Het World Architecture Festival is ’s werelds grootste, live, inclusieve en interactieve globale architectuur Awards programma en Festival. Architecten komen tezamen om elkaar te inspireren en kennis te delen.

Verdere informatie:

– Bezoek de website van het World Architecture Festival (Engels) en dien je project in.