Drie organisaties treden toe als lid van PEFC International

“We zijn verheugd om ARAUCO, de European Panel Federation (EPF) en de European Pulp Industry Sector Association van AISBL (EPIS) als Internationale leden te verwelkomen”, zei Ben Gunneberg, na de goedkeuring van de PEFC General Assembly (Algemene Vergadering) in Helsinki, Finland.

“Omdat duurzame bosbouw van levensbelang is voor onze leden kijken we erg uit naar ons lidmaatschap van PEFC International”, zei Anna Maija Wessman, European Pulp Industry Sector Association, AISBL (EPIS), sprekend op de Algemene Vergadering. “We hopen een actief dialoog aan te gaan tussen EPIS en PEFC en de komende jaren een goede interactie te hebben,” vervolgde mevrouw Wessman.

Clive Pinnington van de European Panel Federation woonde ook de Algemene Vergadering bij. “Als gebruikers in de handelsketen van gecertificeerde bossen is certificering uitermate belangrijk voor ons. We hebben het genomineerd als een van onze top prioriteitpunten,” reageerde de heer Pinnington. “We hopen PEFC te ondersteunen en zijn zeer verheugd om een ​​nieuw lid te zijn.”

De nieuwe leden

Celulosa Arauco Y Constitucion S.A. (kortweg Aurauco) is een groep van bosbouw- en industriële bedrijven gevestigd in Chili, Argentinië, Brazilië, Uruguay, de Verenigde Staten, Canada en Europa. Arauco is een van de grootste bosbouwbedrijven in Latijns-Amerika. De industriële activiteiten omvatten cellulose fabrieken, houtzagerijen en houtbewerkingsfabrieken.

De European Panel Federation (EPF) vertegenwoordigt de fabrikanten van spaanplaat, MDF, OSB, hardboard, softboard en multiplex met leden in 25 landen. De houtpanelindustrie in de EU heeft een jaaromzet van ongeveer 22 miljard euro, creëert meer dan 100.000 directe banen en telt meer dan 5.000 ondernemingen in Europa.

De Europese brancheorganisatie voor pulpindustrie AISBL (EPIS) is een internationale non-profitorganisatie die bestaat uit bedrijven die chemische of mechanische marktpulp produceren. Het doel is om statistieken over chemische marktpulp te verzamelen, verwerken en distribueren in overeenstemming met toepasselijke antitrustwetten ten behoeve van haar leden en derden.

Met deze drie nieuwe leden tellen we nu 28 internationale belanghebbenden en 49 nationale leden.

Voordelen en kansen van het PEFC-lidmaatschap

  • Deelname aan de PEFC General Assembly met volledig stemrecht.
  • Lid van PEFC-werkgroepen en commissies over relevante onderwerpen, zoals herziening van standaarden, marketing en regionale promoties.
  • Verzoek indienen bij het Collaboration Fund van PEFC voor financieringsmogelijkheden.
  • Partner zijn met PEFC en andere leden voor projecten over de hele wereld.
  • Nomineer vertegenwoordigers voor de PEFC Board of Directors.
  • Ondersteuning van PEFC-promotie voor duurzaam bosbeheer en verantwoorde inkoop.
  • Meedoen aan gezamenlijke activiteiten om de acceptatie van certificering en de marktvraag te vergroten.
  • Trainingen op maat van personeel door het PEFC International-team.
  • Overleg met andere duurzaamheidsleiders op PEFC-evenementen.
  • Direct op de hoogte blijven van PEFC-ontwikkelingen gedurende het jaar.

 

Ontdek hoe u lid kunt worden van PEFC International of neem contact met ons op voor meer informatie.