Duurzaam bosbeheer groeit gestaag in Japan
Japan bos

Sinds de goedkeuring van PEFC ontwikkelt het aantal hectare bos gecertificeerd onder SGEC in Japan zich gunstig. Het totaal staat nu op 1,5 miljoen hectare.

Na het doorlopen van alle verplichte fases is de nationale Japanse bosstandaard op 3 juni jl. goedgekeurd door PEFC International. De goedkeuring werd gevierd tijdens een speciale bijeenkomst welke werd bijgewoond door vele belanghebbenden en Hare Keizerlijke Hoogheid Prinses Takamado.

De groei in Japan wordt ook gestimuleerd door de Olympische en Paralympische Spelen die in 2020 in Tokio zullen plaatsvinden. Het comité dat de Spelen organiseert, de Tokyo Organizing Committee of the Olympic and Paralympic Games (TOCOG) heeft op 13 juni haar beleid ten aanzien van hout gepubliceerd: Development of Sustainability-proven Wood Procurement Policy. PEFC-gecertificeerd hout voldoet aan de punten in het beleid. De verwachting is dat er een groei zal zijn in het gebruik van gecertificeerd hout voor gebouwen, installaties en gedrukte materialen.

Sustainable Green Ecosystem Council, SGEC, is het grootste boscertificeringssysteem

in Japan. In november 2014 is SGEC lid geworden van PEFC, gevolgd door de goedkeuring op 3 juni jl. In Japan heeft een boseigenaar gemiddeld 2,7 hectare. 1,5 miljoen boseigenaren bezitten minder dan 1 hectare bos.

Meer informatie: