Duurzaam hout op Wereldexpo in Milaan
Food truck Filostoof Woldexpo 2015

Begin deze maand opende de 34e Wereldexpo. Het centrale thema van de expo is “Feeding the planet, energy for life”. 60% van de Wereldexpo is opgetrokken uit hout, veelal PEFC-gecertificeerd hout. Tot en met 31 oktober is Milaan de gaststad van de tentoonstelling.  

Onze zuiderburen, België, lieten hun paviljoen ontwerpen door architectenbureau Patrick Genard & Asociados in samenwerking met architect Marc Belderbos en het bouwteam van Besix-Vanhout. Voor het paviljoen werd veel hout gebruikt. “De structuren van de sandwichpanelen, de muren, de vloeren en de OSB-platen zijn PEFC-gecertificeerd”, aldus Didier Damseaux van Besix.

Nog een aantal voorbeelden met PEFC-gecertificeerd hout

Colombia liet het paviljoen bouwen met hout uit de Italiaanse PEFC-gecertificeerde bossen. Het Franse paviljoen is een omgekeerd reliëf met bergen als uitgangspunt. Het paviljoen is opgetrokken van hout uit de Juragebergte dat overwegend PEFC-gecertificeerd is. Het paviljoen van Ierland, met thema ‘working with nature’ is gebouwd met gelijmd laminaat dat PEFC-gecertificeerd is. Maleisië koos tevens voor duurzaam hout voor hun paviljoen, ook PEFC-gecertificeerd.

Nog meer duurzaam hout

Ook de stand van ‘Save the children”, het ‘Slow Food theater, het stadsmeubilair, de bloembakken van de ‘Fruit and Cereals Cluster, een deel van de omheining en het houten pad langs het kanaal zijn gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout.

Al met al veel duurzaam hout op de Wereldexpo. De Wereldexpo is nog te bezoeken tot en met 31 oktober a.s.

Meer informatie:

  • Website Worldexpo Milano 2015

Food truck Filostoof Woldexpo 2015

22.05.2015