Empack conferentie 2019

Empack mini-conferentie: ‘Resource: Kies innovatief, biobased & circulair

Samen met Easyfairs organiseert PEFC Nederland op 3 april een mini-conferentie in de Network Theatre over innovatieve, biobased & circulaire materialenop de beursvloer in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.

Tijdens de eerste beursdag verzorgt PEFC een mini-conferentie over duurzame materialen binnen het thema ‘Resource: Kies innovatief, biobased & circulair’. Onder leiding van dagvoorzitter Siem Haffmans, van Partner for Innovations, vertellen diverse sprekers over de duurzame waardes en visies van hun organisatie qua impact op milieu, mens en economie. Tevens gaan zij in op het innovatieve proces, vanaf ontwerp tot en met het gebruik van PEFC-gecertificeerde, hernieuwbare en recyclebare grondstof papier en karton voor een verpakking.

De conferentie vindt plaats op woensdag 3 april van 14.00 – 16.00 uur in het minitheater naast de netwerklounges direct achter de registratie/ingang. Hieronder lees je meer over de sprekers en presentaties:

Foto: Marten de Groot van PEFC (l) en Siem Haffmans van Partners for Innovation (r)

Brancheplannen Duurzaam Verpakken – Siem Haffmans, strategic consultant bij Partners for Innovation

In de nieuwe brancheplannen voor de periode 2019-2022 zijn er ambitieuze doelen afgesproken. In deze presentatie wordt er ingegaan op de doelen van de branches, waaronder: CBL, FNLI, Thuiswinkel, Tuinbranche, Doe-het-zelf branche, etc. Hoe kunt u als leverancier en producent van verpakkingen beter inspelen op de veranderende behoeftes van uw klanten, door het toepassen van de ontwerpstrategieën: rethink, reuse, reduce, recycle en resource.

Aan welke SDG’s voldoe je als bedrijf met PEFC? – Marten de Groot, coördinator beleid & registratie PEFC

Een overgrote meerderheid van de consumenten vindt de impact op het milieu belangrijk bij het maken van keuzes. Wat kan u positief bijdragen aan het maken van keuzes van materialen voor verpakkingen en hoe demonstreert u uw maatschappelijk verantwoord ondernemen daarbij? Hoe kan uw bedrijf positief bijdragen aan het bereiken van de Sustainable Development Goals met PEFC materialen?

A piece of cheese! – interview met Michel Vrees van SayCheeseToday

Michel houdt van kaas: van 1993 t/m 2015 was hij kaasdrager op de kaasmarkt in Alkmaar. Die jarenlange promotie van ons krachtige Hollandse product zet hij nu in voor dit unieke concept, SayCheeseToday!

Michel vertelt over het ontstaan van SayCheeseToday, een kaascadeau in een speciale geschenkverpakking. Maar liefst 30 verschillende doosjes zijn beschikbaar. Het is een felicitatie, beterschapswens of ‘zomaar’ een cadeau voor iemand. En, heel handig, het past door de brievenbus! De kazen worden ambachtelijk gemaakt op een boerderij in Noord-Holland. Ze zijn beschikbaar in 6 smaken, schrijf een persoonlijk kaartje, adres invullen van degene die je wilt verrassen en..SayCheeseToday! A piece of cheese!

Foto: Michel Vrees, COO – Cheese Operating Officer van SayCheeseToday
Foto: Rob Stolte van Autobahn

Identiteit door materiaal gebruik – Rob Stolte, ontwerper en eigenaar Autobahn

Autobahn is een creative agency dat zich richt op typografie en materiaalgebruik. Vaak ligt een opvallende identiteit voor een product of dienst besloten in het materiaal zelf. In een aantal voorbeelden laat eigenaar en ontwerper Rob Stolte zien hoe materiaalkeuze op een experimentele manier ingezet kan worden om een uniek verhaal te vertellen.

PEFC is tijdens beide beursdagen vertegenwoordigd in één van de netwerklounges, stand 7.E100. Bezoekers zijn van harte welkom om challenges in het gebruik van duurzame materialen met elkaar en de experts van PEFC te bespreken.

Registreer je gratis voor een bezoek aan de Empack en het theater: