Epe ontvangt als 1e Nederlandse gemeente het PEFC boscertificaat
Gemeente Epe, PEFC gecertificeerd bosbeheer

Op donderdag 6 juli is aan wethouder Aalbers van Epe het PEFC-certificaat uitgereikt. De uitreiking van het certificaat vond natuurlijk plaats in de gemeentebossen.

In het bos in Epe nabij de Bosschuur werd het PEFC-certificaat voor duurzaam bosbeheer overhandigd aan wethouder Jan Aalbers door groepsmanager Evan Buytendijk. De gemeente Epe heeft zo’n 680 hectare bosgebied en streeft ernaar om een recreatief aantrekkelijk bos te hebben met hoge natuurwaarden en houtproductie. “Door het gemeentelijk bosbedrijf en het beheer te toetsen aan de hoogste PEFC normen en eisen voor duurzaam bosbeheer, wil het gemeentebestuur haar bijdrage voor een betere leefomgeving optimaliseren”, aldus de wethouder. Boswachter Rob Philipsen kreeg een plaquette om bij de ingang van het bos op te hangen. De plaquette maakt duidelijk dat het bosbeheer van de gemeente PEFC-gecertificeerd is. De plaquette is een welkomstgeschenk van PEFC en werd overhandigd door Patricia Dolman, marketing & communicatie medewerkster van PEFC Nederland.

Groepscertificaat

De gemeente Epe heeft zich aangesloten bij het PEFC groepscertificaat van Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB). Het PEFC groepscertificaat heeft praktische oplossingen en voordelen voor boseigenaren. Daarnaast heeft IEB een onlinecontrolesysteem ontwikkeld dat de certificering voor boseigenaren nog toegankelijker maakt.

Meer informatie over

Foto Dick van der Veen