Geef je feedback op de nieuwe PEFC EUDR DDS module

Belanghebbenden wereldwijd worden uitgenodigd om hun feedback te geven op de nieuwe PEFC EUDR DDS-standaardmodule. Deadline voor commentaar is 7 mei 2024.

We hebben de nieuwe PEFC EUDR Due Diligence System (DDS) ontwikkeld om PEFC Chain of Custody gecertificeerde organisaties te ondersteunen bij het voldoen aan hun EUDR verplichtingen.

Dit vrijwillige instrument kan eenvoudig worden geïntegreerd binnen de huidige PEFC Chain of Custody processen, waarbij bedrijven op productgroep niveau beslissen of zij de PEFC Chain of Custody DDS (ST 2002) implementeren of deze vervangen door de PEFC EUDR DDS.

De PEFC EUDR wordt uitgerold

De afgelopen maanden hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt naar afstemming met de EUDR. Een belangrijk aspect van dit werk is het aanpassen van de PEFC Chain of Custody standaard naar de EUDR vereisten, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe PEFC EUDR DDS. En nu hebben we jouw feedback nodig.

Openbare raadplegingen zijn een essentieel onderdeel van het ontwikkelingsproces van de PEFC standaarden. Dit is het moment waarop iedereen het concept kan lezen en opmerkingen kan plaatsen. Elke opmerking krijgt antwoord.

De consultatie loopt tot 7 mei. Vul dit formulier in om de link naar de conceptstandaardmodule te ontvangen.

De PEFC EUDR DDS

De PEFC EUDR DDS is gebaseerd op de bestaande Chain of Custody DDS. Het doel van de EUDR DDS is om de EUDR eisen begrijpelijk te maken waardoor het duidelijk wordt wat dit in de praktijk betekent. Bestaande overlap met de Chain of Custody standaard wordt vanzelfsprekend meegenomen.

Eenvoud is een sleutelbegrip geweest tijdens de ontwikkeling. Ons doel is om een ​​systeem te bieden dat eenvoudig kan worden geïntegreerd in de keten, zodat organisaties de module kunnen implementeren binnen een systeem waarmee ze al bekend zijn.

Voor meer informatie over de nieuwe PEFC EUDR DDS kun je kijken hoe Marta Martinez Pardo,  technisch manager en PEFC Chain of Custody expert, de module introduceert tijdens ons recente PEFC EUDR webinar. Bekijk de opname.

Verdere informatie

Als u vragen heeft over PEFC en onze samenwerking met EUDR, neem dan contact met ons op via eudr@pefc.nl.