Groene Geheimen

Groene Geheimen

Bossen zijn belangrijk voor planten, dieren en mensen. Daarom koesteren wij bij PEFC de bossen.

Wat jij kan doen?

Het zijn juist de kleine keuzes die een grote impact kunnen hebben.

Kies je voor producten met het PEFC-keurmerk, dan weet je zeker dat deze geproduceerd zijn met zorg voor onze bomen en bossen. Zo kunnen we hout blijven gebruiken en blijven recreëren in bossen.

325 miljoen hectare bos wordt beheerd volgens het PEFC-keurmerk.
Dat zijn 650.000.000 voetbalvelden.

Bewegen in het bos is gezond en heeft een positief effect op hoe wij ons voelen.

Wij zijn samen met Frans Kapteijns, de boswachter der boswachters, gaan wandelen in het bos om van hem een aantal van de ‘groene geheimen’ te horen. Bekijk de 🎥:

‘Geheimen’

🌳In 1 m3 hout wordt 1 ton CO2 opgeslagen. Dat blijft opgeslagen in een product gemaakt van hout of bouwproject.
🌳In een PEFC bos wordt voor elke geoogste boom een nieuwe geplant. Zo blijven bomen CO2 opslaan.

Wil je meer ‘Groene Geheimen van PEFC’ weten? Download dan hier de infographic.

Er zijn duizenden producten die gemaakt worden met grondstoffen uit het bos. Van raamkozijn tot huis of flatgebouw, van voedselverpakking of beker tot wc-papier, van tuinhek tot tuinhuis. Kijk maar eens rond in de supermarkt of bouwmarkt waar je het PEFC logo allemaal op ziet staan!

Voor elke geoogste boom wordt een nieuwe geplant

In een PEFC-gecertificeerd bos wordt elke geoogste boom vervangen door een nieuwe boom. Dit doen we samen met 1.000.000 boseigenaren. Zo houden we onze bossen in stand voor plant, dier en mens en blijft het bos een onuitputtelijke bron van hout. Ook voor onze kinderen en kleinkinderen; de toekomstige generaties.

 

Samen voor onze bomen en bossen. Samen maken we het verschil!

Artikel: Samen voor onze bossen

Jullie weten dat bos een van de belangrijkste ecosystemen is. PEFC is het internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Op dit moment beheren zo’n 1.000.000 boseigenaren hun bos volgens de eisen van het PEFC keurmerk. De belangrijkste kernwaarde van PEFC: het behoud van onze bossen zodat deze bij kunnen dragen aan een duurzame wereld. Een van de kernvoorwaarde van PEFC is dat na het oogsten in een PEFC-gecertificeerd bos ervoor gezorgd wordt dat er weer bomen bijgroeien. Zo verzekert het keurmerk PEFC dat het bos niet alleen op duurzame wijze beheerd wordt, maar ook dat bos bos blijft en een continue bron is van duurzaam hout. Bomen blijven dan CO2 opnemen en door het gebruik van dat hout in uit die bossen wordt de opslag van CO2 verlengd en de totale opslag vergroot.

Maar er wordt nog meer duurzaam gewerkt. De verwerkende bedrijven in de houtketen met een PEFC certificaat leveren aantoonbaar duurzame producten of bouwprojecten. 

Lees meer…