Ghana derde Afrikaanse lid van PEFC
Tropen bos - PEFC

We zijn verheugd om Ghana te mogen verwelkomen als ons nieuwste nationale PEFC-lid en naast Kameroen en Gabon, als derde land in Afrika dat zich aansluit.

Tropen bos - PEFC
“Zodra ons systeem goedkeuring heeft kunnen onze boseigenaren, bosbouwbedrijven en de hele bosbouwsector hun duurzaam bosbeheer praktijken aantoonbaar maken, hier en in het buitenland. “Ons PEFC lidmaatschap is een belangrijke stap in de richting van het krijgen van internationale erkenning voor onze Ghanese National Forest Certification System”, zegt Emmanuel Boakye Amoah van de boscertificeringswerkgroep.

 

De volgende stappen

“Nu we lid zijn van PEFC kijken we naar de volgende fase, de voorbereiding voor de goedkeuring van PEFC van ons nationale systeem,” zegt de heer Boakye. “Dit omvat overleg met belanghebbenden over het concept van het nationale systeem en pilotstudies. Na afronding zullen we ons systeem aanbieden aan PEFC International.”

Ghana en PEFC Collaboration Fund

“Het is fantastisch om Ghana te verwelkomen als het nieuwste lid van PEFC. Via ons Collaboration Fund hebben we financiële en technische ondersteuning gegeven bij de ontwikkeling van het Ghanese boscertificeringssysteem. Het is daarom geweldig om te zien dat het land een belangrijke stap neemt richting de acceptatie van PEFC door allereerst lid te worden,” zegt Ben Gunneberg, CEO van PEFC International.

“Hoewel er al een nationaal Ghanese systeem voor duurzaam bosbeheer was voor natuurlijke bossen en plantages steunde het PEFC Collaboration Fund ons bij andere aspecten van certificering, zoals groepscertificering en een Chain of Custody standaard. Dankzij deze steun konden we vergaderingen met belanghebbenden organiseren en ons nationale systeem voorbereiden in overeenstemming met het PEFC kader voor het overleg met belanghebbenden,“ aldus de heer Boakye.

Meer informatie

 

07.06.2016