Goedkeuring van Japan door PEFC: Baken van licht
SGEC Japan, goedgekeurd juni 2015 - PEFC

SGEC Japan, goedgekeurd juni 2015 - PEFC
Wij zijn verheugd dat het Japanse certificeringssysteem voor duurzaam bosbeheer is goedgekeurd door PEFC. Om deze mijlpaal te vieren hield Sustainable Green Ecosystem Council – ons nationaal lid namens Japan– een speciale bijeenkomst bijgewoond door een breed scala aan belanghebbenden en vereerd met de aanwezigheid van Hare Keizerlijke Hoogheid Prinses Takamado.

Een hoogtepunt van het evenement van afgelopen week was de officiële overhandiging van het certificaat van goedkeuring aan Sustainable Green Ecosystem Council (SGEC) ten overstaande van Hare Keizerlijke Hoogheid Prinses Takamado. Ben Gunneberg, CEO van PEFC International, overhandigde deze aan de voorzitter van SGEC, de heer Satohiko Sasaki.

Certificering een baken van licht
In haar toespraak verheugde Hare Keizerlijke Hoogheid Prinses Takamado zich over de goedkeuring van SGEC door PEFC, verklarende dat de goedkeuring zonder twijfel een baken van licht is in de reis van de samenleving ten aanzien van duurzaamheid.

Zij prees ook de inspanningen van alle toegewijde mensen die meegewerkt hebben aan het verkrijgen van deze erkenning door PEFC. Nu dat SGEC door PEFC wordt erkend, hoopt zij dat we allemaal in staat zullen zijn om met grote efficiëntie en snelheid mee te werken aan het verhogen van het bewustzijn van de noodzaak van duurzaamheid en duurzaam bosbeheer onder de volkeren en regeringen van andere landen over de hele wereld.

“Ik feliciteer SGEC en de vele partijen die betrokken zijn met hun succesvolle goedkeuring van PEFC. De internationale erkenning die deze goedkeuring brengt en de voorbereidingen voor de aankomende Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo, zijn belangrijke drijfveren bij het stimuleren van bedrijven, leveranciers en klanten om het duurzame bosbeheer van de vele familie boseigenaren in het land, te belonen.” aldus Ben Gunneberg.

SGEC Japan, PEFC goedkeuring juni 2015

Voorbereiden op de Olympische Spelen
Naast het vieren van de goedkeuring was er ook de mogelijkheid om een PEFC Chain of Custody training te geven aan auditors en bedrijven. Dit ter voorbereiding voor een groot aantal geplande bouwprojecten ten behoeve van de Olympische Spelen.

“Ik was blij met de kans om onze ervaringen, opgedaan tijdens de Olympische Spelen 2012 in London, te delen”, aldus Alun Watkins, nationaal secretaris van PEFC UK. “Ik hoop dat deze gedeelde kennis kan helpen om de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio naar het volgende niveau van duurzaamheid te brengen.”

Over SGEC: Sustainable Green Ecosystem Council, opgericht in 2003, is het grootste boscertificeringssysteem in Japan. SGEC is in november 2014 toegetreden als lid van PEFC. SGEC richt zich op het bevorderen van duurzaam bosbeheer en certificering daarvan, met name onder de 2,5 miljoen kleine eigenaren met bossen van ten minste 0,1 hectare. Gemiddeld heeft een boseigenaar 2,7 hectare in Japan. 1,5 miljoen boseigenaren bezitten minder dan 1 hectare bos.

Meer informatie

  • Evaluatie rapport door TJConsulting (Engels)
  • SGEC Schema Documentie (Engels)
  • Over PEFC goedkeuring (endorsment)
Foto’s: (c) SGEC Certification Forum