Green washing of Green business?

Het verduurzamen van de verpakkingsketen is een belangrijk thema en drijfveer binnen de verpakkingsbranche. Voorbeelden van duurzame waardes en visies van bedrijven ken je waarschijnlijk wel, maar weet je of en wat voor innovatieve stappen vervolgens gebeuren?

Tijdens Empack in de Jaarbeurs te Utrecht organiseren Easyfairs en PEFC een conferentie met de titel ‘Green washing of Green business?’. Green business is natuurlijk het doel, want Green washing is not done. Verschillende sprekers van bedrijven als Asia Pulp and Paper, Bio Futura, Metsä Board, Remmert Dekker en het informatiepunt Papierenkarton.nl vertellen over de duurzame waardes en visies van het bedrijf en welke innovatieve stappen vervolgens gedaan zijn van ontwerp, de hernieuwbare en recyclebare grondstof tot en met het eindproduct: de verpakking in de schap. Het is namelijk duidelijk, we moeten gewoonweg effectiever en slimmer omgaan met onze schaarse grondstoffen. Hout en dus ook papier en karton, zijn bij uitstek de materialen om in te zetten voor verpakkingen. Deze grondstof is hernieuwbaar wanneer het uit een PEFC-gecertificeerd bos komt. Daardoor kunnen de toekomstige generaties gebruik blijven maken van deze grondstof. Wist je trouwens dat hout en ook papieren- en kartonnenverpakkingen een netto CO2 emissie hebben die lager is dan welk ander materiaal?

De conferentie op woensdagmiddag 11 april a.s. van 13.00 – 15.00 uur wordt geleid door dagvoorzitter en verpakkingsexpert Siem Haffmans van Partners for Innovation. De details van het programma worden eerdaags gepubliceerd.

Je kan je hier online gratis registeren om de Empack te bezoeken. PEFC is natuurlijk ook op de beursvloer te vinden: stand F227 in hal 2.