Guinness World Record poging voor het planten van duurzame bomen

Mensen van alle leeftijden en achtergronden uit de hele VS en Canada kwamen woensdag 20 mei samen om het Guinness World Record te breken voor het planten van bomen in een uur tijd.

Het record was georganiseerd door het Noord-Amerikaanse lid van PEFC, Sustainable Forestry Initiative (SFI), gelijktijdig werden er meer dan 200.000 bomen geplant in 28 verschillende gemeenschappen.

“Het was ontzettend plezierig om persoonlijk deel te nemen aan dit evenement dat gemeenschappen bij elkaar bracht om een wereldrecord te breken voor een goede zaak. Het was een geweldig gevoel om de wereld een groenere plek te maken en om te weten dat op hetzelfde moment dat mijn schop de aarde brak om een boom te planten dit ook in andere gemeenschappen gebeurde”, zei Kathy Abusow, President en CEO van SFI.

De recordpoging werd gedaan door meer dan 1.100 deelnemers in vier tijdzones. Onder de deelnemers waren vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, NGO’s en de jeugd. Elk team van 25 tot 100 personen planten gelijktijdig bomen van 1 tot 2 uur op locaties variërend van New York tot Vancouver en het Britse Colombia. Een team van 100 mensen, onder leiding van SFI deelnemer JD Irving Limited overtrof zelfs het bestaande record door het planten van 52.598 bomen.

De officiële bevestiging van Guinness World Record wordt over 6-8 weken verwacht.

planten bomen SFI Guinness World Record

03.06.2015