Het ICDuBo lid van PEFC

logo's-ICDUBO

Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) is het onafhankelijke kenniscentrum voor duurzaam bouwen en stimuleert duurzame, innovatieve toepassingen en oplossingen in de bouw. Het PEFC lidmaatschap onderstreept het duurzaamheidsaspect van het Centrum.

Het ICDuBo is het grootste Centrum voor de bouw waar alle partijen, van architect tot aannemer, van woningcorporatie tot consument, inspiratie kunnen opdoen voor praktische en duurzame toepassingen en oplossingen in de bouw.

“Met duurzaamheid als speerpunt van ICDuBo, is het PEFC lidmaatschap voor ons een logische stap”, aldus Maurice van der Meer, algemeen directeur ICDuBo.

In de 2000 m² showroom hebben meer dan 250 partners van ICDuBo een plek om hun duurzame materialen, producten en concrete concepten ten toon te stellen en de bezoekers te inspireren en te informeren. Bezoekers kunnen de showroom op eigen houtje verkennen of met een rondleiding van een adviseur van ICDuBo. Naast de showroom faciliteert ICDuBo ook activiteiten voor kennisdeling en samenwerkingsverbanden tussen overheid, onderwijs, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

PEFC is met twee levensgrote houten bomen aanwezig in het ICDuBo. De bomen zijn functioneel ingericht en informeren de bezoekers over het PEFC-keurmerk. De bomen zijn natuurlijk gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout door een PEFC Chain of Custody gecertificeerd bedrijf: INTOS. PEFC Nederland is een vereniging, iedere organisatie of persoon die de doelen van PEFC Nederland ondersteunt kan lid worden van de vereniging.

Meer informatie

08.09.2015