Hoe prikkel jij de markt voor gecertificeerde producten?
PEFC ALV 2015 Amerongen

Hierbij nodigen wij je uit voor de Jaarbijeenkomst van PEFC Nederland op
donderdagmiddag 1 december om 14.00 uur (registratie vanaf 13.30) in Driebergen.

Klopt het wel dat iedereen doordrongen is van het belang om voor ‘duurzaam‘ te gaan? Wat merken certificaathouders daarvan? Is die vraag naar duurzame producten al duidelijk genoeg? Wat moet er gebeuren om de vraag naar duurzame producten te vergroten? Hoe staat het met het aanbod en wat levert dat allemaal op voor het bos in de wereld? Stuk voor stuk vragen die van belang zijn en die ook richting geven aan de hoofdvraag: wat kun je zelf doen om de markt voor gecertificeerde producten te prikkelen? Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 – 14.10 Opening
Kees Boon
, voorzitter PEFC Nederland

Kees opent de jaarbijeenkomst met een kort overzicht van relevante nationale en internationale ontwikkelingen op het vlak van beleid en praktijk van duurzaam bosbeheer en de handelsketen na het bos.

Linkedin profiel Kees Boon >>>

PEFC jaarbijeenkomst 2015

14.10 – 14.45 Wat doet PEFC aan stimulering van duurzaam bosbeheer?
Sarah Price
, Head of Projects and Development PEFC International

Waar ter wereld en hoe werken stakeholders samen met PEFC voor duurzaam bosbeheer? Waar maken organisaties gebruik van het PEFC Collaboration Fund om duurzaam bosbeheer wereldwijd te bevorderen? Jaarlijks kunnen non-profit organisaties en leden van PEFC projectvoorstellen indienen bij het fonds. Organisaties uit de publieke en particuliere sector kunnen projectpartners zijn. Met enthousiasme vertelt Sarah over initiatieven met stakeholders en het fonds.

Linkedin profiel Sarah Price >>>

dsc_1294_pefc-sarah-price-300_300

14.45 – 15.15 Consumentenonderzoeken gedaan door studenten van de Wageningen Universiteit (WUR) 

Consumentenperceptie van verpakkingsduurzaamheid en de invloed van verpakkingen op productbeoordelingen
Nigel Steenis, 
PhD Candidate Marktkunde & Consumentengedrag WUR 

De consumentenperceptie van verpakkingen is cruciaal voor het marktsucces van duurzaam verpakte producten. Tijdens deze presentatie deel ik inzichten over consumentenpercepties van verpakkingen, hoe deze productoordelen beïnvloeden en de rol van duurzaamheid in zowel perceptie als preferentie.

Linkedin profiel Nigel Steenis >>>

Wat is de invloed van boscertificeringschema’s op aankoopbeslissingen van consumenten?
Merlijn Schuurbiers, student aan de WUR

Hoe belangrijk zijn boscertificeringsschema’s in het faciliteren van duurzame consumptie van houtproducten? Uit Merlijns empirisch onderzoek blijkt of consumenten gebruik maken van certificeringsschema’s in hun aankoopbeslissingen en of ze bereid zijn om meer te betalen voor duurzaam (binnenlands) geproduceerde houtproducten.

Linkedin profiel Merlijn Schuurbiers >>>

15.15 – 15.35 Pauze

Nigel Steenis

Merlijn Schuurbier, PEFC jaarbijeenkomst

15.35 – 16.05 Fiscale stimulering van duurzaam hout
Rik van Kraaij,
senior adviseur, team MIA VAMIL, RVO Nederland

Het beleid van de Nederlandse overheid is erop gericht wereldwijd duurzaam bosbeheer te stimuleren. De Rijksoverheid bevordert het gebruik van duurzaam geproduceerd hout via haar duurzaam inkopen, maar ook fiscaal. Je hoort hoe je precies met PEFC-gecertificeerd hout gebruik kunt maken van fiscale regelingen.

LinkedIn profiel Rik van Kraaij>>>

RVO NL, PEFC Jaarbijeenkomst

16.05 – 16.25 Brandpromotie: wat doet de brand zelf en wat doe je als ondernemer?
Leontine Gast, Founding partner & Managing director The Terrace

Voorloper op het gebied van verandering. Leontine heeft gewerkt als innoverende kracht op het gebied van strategie ontwikkeling en marketing voor de bedrijven Ecover en Albert Heijn. Deze dame is een grote bron aan kennis, inspiratie en enthousiasme bij The Terrace. Met een assortiment aan vaardigheden, kennis over de detailhandel en de consumentenmarkt voegt zij onmisbare expertise toe aan elk project.

Leontine vindt het heerlijk om inhoud toe te voegen en om de volle potentie van een merk te verkennen. “Voeg iets toe of vertrek” is haar motto!

LinkedIn profiel Leontine Gast>>>

Leontiene Gast, The Terrace

16.30 Afsluiting met een hapje en een drankje

De locatie van de jaarbijeenkomst is Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Sparrendaal is zowel met OV als met eigen vervoer te bereiken. De halte bevindt zich tegenover Buitenplaats Sparrendaal en het (gratis) parkeerterrein is te vinden in de Bosstraat. Hier lees je er meer over.

Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan via email of telefonisch 030 693 0040.

Tot ziens op donderdagmiddag 1 december in Driebergen.

Het PEFC team

PEFC bouw

PEFC hout

PEFC papier

PEFC verpakken