Hout zet zich op de kaart
houtborrel op Houtpaviljoen BouwBeurs

Het dak ging er spreekwoordelijk af op het Houtpaviljoen ‘Bouwen op Hout!’ tijdens de BouwBeurs. De verzamelstand van acht bedrijven en organisaties, gesteund door 63 sympathisanten, had voortdurend een grote aanloop. Het was tevens de plek waar een daverende Houtborrel plaatsvond. Het initiatief is om meerdere redenen voor herhaling vatbaar. 

Houtpaviljoen Dak Bouwbeurs

Een bijzonder gevarieerde groep van 63 sponsoren steunde het initiatief van acht bedrijven en organisaties om een eigen Houtpaviljoen op te trekken tijdens de BouwBeurs in Utrecht, die werd gehouden van 9 tot en met 13 februari 2015 als onderdeel van de Week van de Bouw.
Na het wegvallen van het Houtpaviljoen dat Centrum Hout heel wat edities tijdens de Bouwbeurs op de beursvloer had georganiseerd, vonden acht partijen dat hout een blijvende plek op de beursvloer moest veroveren. Zij kwamen op het idee om een Houtpaviljoen 2.0 te gaan opzetten. Het plan de campagne werd in twee maanden tijd bedacht en uitgevoerd door Assinkhout, Scantimber/Nordlam Nederland, PEFC Nederland, het Houtcollectief, Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB), Malaysian Timber Certification Council (MTCC), de Malaysian Timber Council (MTC) en het vakblad Houtwereld.

Het Houtpaviljoen 2015 eerste dag

Het Houtpaviljoen droeg als titel ‘Bouwen op Hout!’ en trok voortdurend de aandacht dankzij een forse traditionele eikenhouten constructie van Patrick Assink die tot slechts 0,8 cm van het dak van de Jaarbeurs reikte, in combinatie met een houtbouwconstructie opgetrokken uit gelamineerd Noord-Europees vurenhout van de Duitse fabrikant Nordlam. Ook kon niemand om de twee gigantische houten ballen heen, gemaakt door Houtdraaierij C.K. Doornekamp.
De acht ‘founders’ van de verzamelstand E011-E017 maakten zich sterk voor hout, omdat dit een betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal is van hoge kwaliteit. Deze boodschap werd onderschreven door de 63 sponsoren. Deze groep van sympathisanten uit het houtvak bestond uit importeurs, handelaren, agenten, producenten en aanverwante bedrijven en organisaties. Hun bedrijfsnamen prijkten op twee grote sponsorbomen aan weerszijden van de stand.

houtborrel op Houtpaviljoen BouwBeurs

Bovendien werd op donderdag 12 februari in het paviljoen een knallende Houtborrel gehouden, die nu al geschiedenis heeft geschreven. Ruim 200 houtprofessionals dromden er samen voor een hapje, drankje en gezellig samenzijn met vakgenoten.
Het Houtpaviljoen krijgt in 2017 zeker een vervolg. Wilt u deelnemen? Heeft u vragen? Ga dan naar: website www.houtpaviljoen.nl

Ingenieursbureau Evan Buytendijk bij Sponsorboom Houtpaviljoen Marleen vakblad Houtwereld bij Sponsorboom Houtpaviljoen

17.02.2015