‘I am a forest hugger, instead of a tree hugger’
Kathy Abusow, SFI President & CEO

Aldus Kathy Abusow is President & CEO van SFI in haar TEDx Talk. Haar liefde voor bos startte in het midden van de nacht tijdens een onweersbui.

Kathy is vastbesloten om de bewustwording te verhogen bij mensen dat duurzaam en verantwoord bosbeheer de maatschappij producten en voordelen leveren. De bossen slaan CO2 op, reinigen de lucht die we inademen en het water dat we drinken, bieden een woongebied voor vele dier- en plantsoorten. Tevens zijn grondstoffen uit bossen inzetbaar voor een diversiteit aan toepassingen en producten. De meest voor de hand liggende grondstof is hout dat bijvoorbeeld toepasbaar is in de bouw. Ook meubels worden gemaakt van hout, maar ook verpakkingen in het schap. Daarnaast kunnen we uit het bos nog vele andere grondstoffen halen, zoals vruchten, noten, paddenstoelen en planten voor medicijnen.

SFI, the Sustainable Forestry Initiative®, is een non-profit organisatie welke duurzaam bosbeheer, verantwoordelijk inkopen en sociale aspecten ten aanzien van gemeenschappen centraal stelt. SFI is het Amerikaanse lid van PEFC.

Kathy Abusow, SFI President & CEO

In deze TEDx Talk (<10 min.) vertelt Kathy over de start van haar liefde voor bossen: Het startte in het midden van de nacht tijdens een onweersbui ………