INTERGAMMA lid van PEFC

Intergamma, het moederbedrijf van de doe-het-zelf bouwmarkten Gamma en Karwei, is lid van PEFC Nederland. Intergamma wil met het lidmaatschap in alle winkels duidelijk maken welke producten PEFC-gecertificeerd zijn.

Met dit PEFC lidmaatschap stimuleert Intergamma duurzaam bosbeheer niet alleen via het inkopen van PEFC-gecertificeerde producten voor de bijna 400 bouwmarkten in Nederland en België. Dat is natuurlijk geweldig nieuws!

“Intergamma streeft ernaar haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, als middel om de toegang tot materiële welvaart voor toekomstige generaties te waarborgen. PEFC-gecertificeerd hout past heel goed in dit voornemen. De grondstof is herbruikbaar, recyclebaar en hernieuwbaar”, aldus Eric Jan Schipper, Manager Compliance Services & Public affairs van Intergamma. “Duurzaam hout speelt een grote rol hierin, omdat deze grondstof in heel veel producten te vinden is in de bouwmarkt. Denk maar aan hout, plaatmateriaal, parket, laminaat, tuinmeubelen, kasten,…”.

 

In de folder van de GAMMA is het logo van PEFC inmiddels al te zien bij de PEFC-gecertificeerde producten. Binnenkort zal ook de folder van KARWEI, de beide websites en in de bouwmarkten zelf al het PEFC-gecertificeerde materiaal duidelijker herkenbaar zijn.

Meer informatie over Intergamma en duurzaam ondernemen is hier te lezen.