Jaarbijeenkomst: Verrassend verpakt in hout en papier
Landgoed Buitenleven Amerongen

Hierbij nodigen wij u uit voor de Jaarbijeenkomst van PEFC Nederland in Buitenplaats Amerongen, Drostestraat 12 in Amerongen op donderdagmiddag 3 december om 13.30 uur.
Het centrale thema dit jaar is: ‘Verrassend verpakt in hout en papier’.

Jaarbijeenkomst op landgoed Buitenplaats in Amerongen Verrassend, maar ook duurzaam natuurlijk. Met duurzaam bedoelen we het inzetten van duurzame, hernieuwbare en recyclebare grondstoffen als PEFC-gecertificeerd papier, karton en hout. Ook betekent het duurzame innovatieve oplossingen creëren. Sprekers uit de wereld van verpakken zullen het onderwerp bespreken vanuit hun eigen invalshoek.

Het programma waarvoor u zich kunt aanmelden ziet er als volgt uit:

14.00 – 14.10 De uitdaging van PEFC
Kees Boon
, voorzitter van PEFC Nederland

PEFC ontwikkelt zich nationaal en internationaal sterk. Dat biedt de markt steeds meer kansen om echt aantoonbaar te maken dat duurzaam materiaal wordt gebruikt. Een sterke vraag stimuleert de boseigenaar om zijn beheer te certificeren. Waar staat PEFC in de wereld en waarheen gaat het?

Linkedin profiel van Kees Boon >>>

Kees Boon, voorzitter PEFC Nederland

14.10 – 14.40 A global compass for sustainable packaging
Julian Walker-Palin
, Managing Director ETANTE

What are the priorities for the retailers today and over the next 5 years? How about consumer demands for sustainable products and packaging? What trends and innovations in packaging can be expected and how much will sustainability drive the agenda?

Linkedin profiel van Julian Walker-Palin >>>

Julian Parker, Etante

14.40 – 15.10 Verse vezel is onmisbaar
Wouter Hendrikse
, Sales Manager Benelux, Russia and CIS bij Iggesund Paperboard

Hergebruik van papier is fantastisch, maar productie en gebruik van verse houtvezel gaan daaraan vooraf. Verpakkingsmaterialen van verse vezel uit duurzaam beheerd bos zijn voor talloze soorten verpakking noodzakelijk. De beschikbaarheid groeit. Hoe vertel je het duurzame verhaal aan de klant?

Linkedin profiel van Wouter Hendrikse>>>

Wouter Hendrikse, Iggesund

15.10 – 15.40 Verpakken en verplaatsen met duurzaam hout
Peter Rikken
, Managing Director van de Meilink Groep

Hout is onmisbaar voor het verplaatsen van goederen van A naar B all over the world. In Nederland Distributieland worden miljoenen pallets gebruikt om spullen te kunnen vervoeren. Maatwerk verpakkingen van hout worden gemaakt om machines en auto-onderdelen te vervoeren per schip, trein of vliegtuig. Industrieel verpakken vraagt om veel duurzaam geproduceerd hout. Hout is de milieuvriendelijke oplossing.

Linkedin profiel van Peter Rikken>>>

Peter Rikken, Meilink groep

15.40 – 16.10 Duurzaam verpakken van design tot afval stadium
Karen van de Stadt
, Verpakkingskundige van het KIDV – Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

Welke kansen en rollen hebben marketeers, ontwerpers en verpakkingsdeskundigen om duurzame verpakkingen te realiseren? Wat betekent dat voor de beleving van de consument? Welke initiatieven zijn er en hoe kun je daarop aansluiten?

Linkedin profiel van Karen van de Stadt>>>

Karen van de Stadt, KIDV

16.15 Afsluiting met een hapje en een drankje

Over de bereikbaarheid van Landgoed Buitenplaats in Amerongen kunt u hier meer lezen. Voor OV reizigers is er een gratis taxiservice vanaf NS station Maarn.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via email of telefonisch 030 693 0040.

Tot ziens op donderdagmiddag 3 december in Landgoed Buitenplaats te Amerongen

Het PEFC team

Landgoed Buitenleven Amerongen