Kansen voor duurzame verpakkingen in het schap
Lovechock Rocks, PEFC gecertificeerde verpakking

Empack en PEFC organiseren het seminar “Verpakken: natúúrlijk duurzaam!” op woensdagmiddag 15 april. Het verduurzamen van de handels- en verpakkingsketen wordt steeds belangrijker en meer vanzelfsprekend voor de consument. Het duurzaamheidsaspect is daarom onderdeel van de Empack verpakkingsbeurs in ’s-Hertogenbosch.

PEFC gecertificeerd broodverpakking van de Lidl Pizza Hut Chicken Mix bekers met PEFC logo

Het doel van het seminar “Verpakken: natúúrlijk duurzaam!” is om te inspireren en vanuit de praktijk concrete handvatten te bieden om de verpakkingsketen te verduurzamen. Tijdens het seminar komen verschillende onderwerpen uit de keten aan bod, bijvoorbeeld duurzame merken bouwen, duurzame grondstoffen en hoe duurzaam te ontwerpen en produceren. Hester Klein Lankhorst is de dagvoorzitter van het seminar. Als directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken is zij bij uitstek geschikt om op interactieve wijze het seminar te leiden en de sprekers van de verschillende onderwerpen in de verpakkingsketen te introduceren.

Consumenten kiezen graag duurzaam

Het commercieel belang van duurzaam verpakken is enorm. Uit recent onderzoek van marktonderzoekinstituut GfK in opdracht van het internationale keurmerk PEFC, is gebleken dat de consument duurzaam belangrijk vindt. Meer dan 80% van de consumenten wil dat bedrijven welke grondstoffen als hout, papier en karton inzetten, deze uit duurzaam beheerde bossen betrekken en dit ook vermelden op het product in het schap.

Verpak je kansen op Empack

De grootste verpakkingsbeurs van de Benelux opent op 15 en 16 april in de Brabanthallen te ‘s Hertogenbosch haar deuren om professionals bij elkaar te brengen voor het nieuwste op het gebied van verpakkingen, verpakkingsmachines en -diensten. Het motto van Empack is “verpak je kansen in 2015”. Het seminar “Verpakken: natúúrlijk duurzaam!” op woensdagmiddag 15 april is daar een passend onderdeel van.

www.empack.nl

Pallet met PEFC logo Fruitkist, PEFC gecertificeerd

10.02.2015