Kennissessie Tomorrow’s Timber Talk in Biosintrum
PEFC Timber Talk - Pablo van der Lugt en Atto Harsta

Vrijdag 17 februari aanstaande, meld je nu aan!

Architecten, ontwerpers, bouwers, beleidsmakers en ontwikkelaars die willen worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hout als innovatief én duurzaam bouwmateriaal zijn welkom tijdens de kennissessie Tomorrow’s Timber Talk. De Talk vindt plaats op vrijdag 17 februari vanaf 16.00 uur in het Biosintrum, Ecomunitypark te Oosterwolde.

De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie zijn bijna oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks Tomorrow’s Timber Talks die door heel Nederland worden gehouden om deelnemers kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen en de vele toepassingsmogelijkheden van gecertificeerd hout in de bouw. Door hout te gebruiken als bouwmateriaal blijft CO2 opgeslagen, draag je bij aan het tegengaan van ontbossing en aan het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De Tomorrow’s Timber Talk wordt aangeboden door Biosintrum en het keurmerk voor duurzaam bos en hout PEFC.

De sprekers van de middag, Pablo van der Lugt (Green Matters / TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus), hebben het boek Tomorrow’s Timber geschreven. Het boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout, met name op het gebied van ‘Mass Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal. Aan de hand van prachtige voorbeelden vertellen de sprekers over de vele mogelijkheden met hout zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd, gecertificeerd bos.

Deelnemers aan de Tomorrow’s Timber Talk ontvangen een Woody Bag met daarin o.a. de PEFC-editie van het prachtige Tomorrow’s Timber boek uitgegeven door MaterialDistrict.

MELD JE AAN

Geïnteresseerd?
Meld je aan voor de Tomorrow’s Timber Talk op vrijdag 17 februari 16.00 uur in het Biosintrum (Ecomunitypark 5, Oosterwolde)

Meld je aan!