Laatste oproep: Dien je projectvoorstel in!
PEFC Collaboration Fund 2017

Projectvoorstellen om duurzaam bosbeheer te stimuleren kunnen voor 31 maart a.s. worden ingediend bij het PEFC Collaboration Fund. PEFC-leden, gecertificeerde bedrijven en boseigenaren en non-profit organisaties worden opgeroepen om hun voorstel in te dienen.

Het uiteindelijke doel van het internationale PEFC keurmerk is dat alle bossen ter wereld op duurzame manier worden beheerd. Om dit te stimuleren is het Collaboration Fund opgericht Sinds de start in 2011 zijn al 30 projecten gefinancierd: van het ondersteunen van een project gericht op behouden van zeldzame boomsoorten in Maleisië tot en met een online systeem om kleine boseigenaren te helpen bij de voorbereiding voor certificering van hun bosbeheer. Het online systeem is ontwikkeld door het Nederlandse Ingenieursbureau Evan Buytendijk bv (IEB) met ondersteuning van het Fund en wordt reeds in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland gebruikt.

In totaal heeft het Fund tot nog toe zo’n € 600.000 geïnvesteerd om duurzaam bosbeheer te stimuleren. Daaraan werd ruim € 750.000 toegevoegd door organisaties die participeerden in de diverse projecten.

“Wij zijn op zoek naar nieuwe ideeën die lokaal relevant zijn om duurzaam bosbeheer te stimuleren. Wij hopen innovatieve projectvoorstellen te ontvangen met nieuwe ideeën en oplossingen, zowel projecten in het bos als in de hele handelsketen”, aldus Sarah Price, Hoofd Projecten & Ontwikkelingen van PEFC International.

Maleisië - dip monitoring

PEFC Collaboration Fund 2017

Ook geïnteresseerd?
Aanvragen kunnen bij het PEFC Collaboration Fund worden ingediend met verzoek tot een bijdrage van 40.000 Zwitserse frank (zo’n € 31.000). Het project dient een tijdsbestek te hebben van maximaal twee jaar. Aanvragers wordt gevraagd bewijs mee te sturen van cofinanciering uit andere bronnen van ten minste 35%. Aanvragen kunnen enkel gedaan worden met het aanvraagformulier. Download het aanvraagformulier hier en dien uw project voorstel voor 31 maart 2017 in!

Voor meer informatie:

Oproep om projectvoorstellen in te dienen (Engels);
Aanvraagformulier (Engels).

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met PEFC International: development@pefc.org; Tel. + 41 227 994 540.